Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Galangal korzeń świeży 1kg

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

138,00 zł

Opis produktu

Po łacinie Alpinia Galangal, zwany w Tajlandii Kha, w Indonezji laos, ma kłącze, którego często używa się w kuchni azjatyckiej jako przyprawy.

Równie aromatyczny i piekący jak imbir, ale bardziej gorzkawy i pieprzowy w smaku. Miąższ galangalu jest bardziej zdrewniały i włóknisty niż imbiru i ma wyczuwalny zapach sośniny. W kuchni tajskiej galangal jest stosowany powszechnie do zup i past curry. Ulubiona zupa Tajów, Tom Kha, nie może się bez niego obejść. 

Galangal jest warzywem bardzo trwałym więc możemy ja wysyłać poza Warszawę.

RozwińZwiń Opis

kraj pochodzenia

Tajlandia

waga

50g

przechowywanie

przechowuj w lodówce, na ręczniku papierowym lub gazecie

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Pasta rendang 50g

Pasta rendang 50g

Pikantna mieszanka w proszku do sporządzenia indonezyjskiego gęstego gulaszu.

 Pasta Tamaryndowa 250ml ThaiDancer

Pasta Tamaryndowa 250ml ThaiDancer

Tajska pasta z owoców tamaryndowca

 Kurkuma Świeża (korzeń) 50g

Kurkuma Świeża (korzeń) 50g

Kurkuma leczy stany zapalne gardła, cukrzycę, wrzody żołądka, obniża poziom cholesterolu, hamuje produkcję kamieni żółciowych


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store