Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Galangal korzeń świeży 1kg

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

150,00 zł

Opis produktu

Po łacinie Alpinia Galangal, zwany w Tajlandii Kha, w Indonezji laos, ma kłącze, którego często używa się w kuchni azjatyckiej jako przyprawy.

Równie aromatyczny i piekący jak imbir, ale bardziej gorzkawy i pieprzowy w smaku. Miąższ galangalu jest bardziej zdrewniały i włóknisty niż imbiru i ma wyczuwalny zapach sośniny. W kuchni tajskiej galangal jest stosowany powszechnie do zup i past curry. Ulubiona zupa Tajów, Tom Kha, nie może się bez niego obejść. 

Galangal jest warzywem bardzo trwałym więc możemy ja wysyłać poza Warszawę.

RozwińZwiń Opis

kraj pochodzenia

Tajlandia

waga

1kg

przechowywanie

przechowuj w lodówce, na ręczniku papierowym lub gazecie

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Oldfriends KIMCHI Classic (MILD) 300g

Oldfriends KIMCHI Classic (MILD) 300g

Oryginalne kimchi według tradycyjnej koreańskiej receptury

 Bambus Nitki 540g

Bambus Nitki 540g

Bambus nitki op. 540 g.

 Kardamon Zielony (Green Cardamom) | Elaichi 50g TRS

Kardamon Zielony (Green Cardamom) | Elaichi 50g TRS

Kardamon (Elachi इलायची) znany był już w starożytnym Egipcie, używano go jako dodatek do perfum. Jest rośliną dziko rosnącą na Wybrzeżu Malabarskim, a uprawianą obecnie w Indiach i na Cejlonie. Kardamon zielony charakteryzuje się typowo orientalnym smakiem - cytrynowo eukaliptusowym. Wpływa on kojąco na organizm. Kardamon zielony nadaje potrawom słodki, a zarazem wspaniały korzenny smak.

 Zupka Błyskawiczna Kewetkowa 83g Lau Thai

Zupka Błyskawiczna Kewetkowa 83g Lau Thai

Oryginalna zupka wietnamska o smaku krewetkowym.

 Imbir Świeży (korzeń) 100g

Imbir Świeży (korzeń) 100g

Świeże kłącze imbiru ("korzeń" imbiru)


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store