Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Galangal korzeń świeży 1kg

  • Dostępność:

    ŚWIEŻA DOSTAWA W KAŻDY WTOREK

138,00 zł

Opis produktu

Po łacinie Alpinia Galangal, zwany w Tajlandii Kha, w Indonezji laos, ma kłącze, którego często używa się w kuchni azjatyckiej jako przyprawy.

Równie aromatyczny i piekący jak imbir, ale bardziej gorzkawy i pieprzowy w smaku. Miąższ galangalu jest bardziej zdrewniały i włóknisty niż imbiru i ma wyczuwalny zapach sośniny. W kuchni tajskiej galangal jest stosowany powszechnie do zup i past curry. Ulubiona zupa Tajów, Tom Kha, nie może się bez niego obejść. 

Galangal jest warzywem bardzo trwałym więc możemy ja wysyłać poza Warszawę.

RozwińZwiń Opis

kraj pochodzenia

Tajlandia

waga

50g

przechowywanie

przechowuj w lodówce, na ręczniku papierowym lub gazecie

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Pasta Masman / Massaman / Matsaman Curry 50g Lobo

Pasta Masman / Massaman / Matsaman Curry 50g Lobo

Tajskie curry doskonałe do wołowiny lub kurczaka.

 Japoński Sos Ponzu z Dodatkiem Yuzu 1,9l Miyako

Japoński Sos Ponzu z Dodatkiem Yuzu 1,9l Miyako

Cytrusowy sos do dań kuchni japońskiej

 Orzechy Ziemne Surowe (Peanuts Raw) | Katjang 500g Golden Turtle

Orzechy Ziemne Surowe (Peanuts Raw) | Katjang 500g Golden Turtle

Orzeszki ziemne / arachidowe surowe - nieprażone, niesolone.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store