Kolendra Wietnamska | Rau Ram | Persicaria odorata 100g (1op.) - Zioła Tajskie
-
Dostępność:
Dostępność potwierdza sprzedawca.
Opis produktu
Kolendra Wietnamska | Rau Ram | Persicaria odorata 100g (1op.) - Zioła wietnamskie
Rau Ram jest ziołem charakterystycznym przede wszystkim dla kuchni wietnamskiej, ale nie tylko: stosowany jest również w kuchni kambodżańskiej, singapurskiej, malezyjskiej, laotańskiej, australijskiej i w niektórych regionach Tajlandii.
Kolendra wietnamska, określana także jako wietnamska mięta (w języku angielskim), z powodzeniem może być stosowana do sałatek, do dań mięsnych, zup - szczególnie do wietnamskich zup pho. Ciekawym pomysłem na wykorzystanie kolendry wietnamskiej jest możliwość aromatyzowania nią oliwy czy octu winnego.
Wbrew angielskojęzycznej sugestii, Rau Ram wcale w smaku nie przypomina mięty. Smak kolendry wietnamskiej jest tak niesamowity, że ciężko go opisać. W kilku słowach opis może brzmieć tak: od łagodnego początku do mocniejszego, ostrzejszego, nieco limonkowego, a na pewno bardzo intensywnego finału!
Kraj pochodzenia: Wietnam
Waga produktu: 100g