Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Grzyby brązowe Buna Shimeji grube świeże (Brown Buna Shimeji Mushrooms) 150g

  • Dostępność:

    Dostępność potwierdza sprzedawca.

8,90 zł

Opis produktu

Grzyby Buna Shimeji w Azji cieszą się bardzo dużą popularnością, obok grzybów Enoki i Shitake są w tamtejszej kuchni najczęściej stosowane. Wszystko za sprawą ich naczelnej cechy, jaką jest mocny smak umami, tak bardzo ceniony w kuchni azjatyckiej.

Buna Shimeji wyróżniają się niesamowitą chrupkością, którą zachowują mimo poddawaniu ich obróbce termicznej - smażeniu lub gotowaniu. Są wysoko cenione również za swój wyjątkowy maślano - orzechowy posmak. Aby uzyskać pojedyncze grzybki, należy przed rozpoczęciem gotowania odciąć grzyby od ich nasady. Z powodzeniem można je stosować przygotowujący zupy, sosy, gulasze czy potrawy smażone typu stir-fry z makaronem. W kuchni zimneij Buna Shimeji sprawdzają się znakomicie w sałatkach. Swoje chrakterystyczne walory prezentują także w towarzystwie cytrusów, owoców morza, grillowanego mięsa, białego wina czy świeżych ziół.

Co należy podkreślić, grzybów Buna Shimeji nie powinno się spożywać na surowo, ponieważ są wtedy gorzkie i trudne do strawienia dla naszego organizmu. Czas gotowania zależny jest od przyjętego sposobu ich zastosowania: niekiedy wystarczy je zblanszować, w innym przypadku Buna Shimeji potrzebują około 5 minut do ugotowania na miękko. Grzyby Buna Shimeji zawierają duże ilości błonnika, co sprawia, że znacząco poprawiają metabolizm.

Waga: 100g

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Udon Makaron Suchy (Udon Noodles) 453g A+

Udon Makaron Suchy (Udon Noodles) 453g A+

Niezbędny makaron w kuchni japońskiej.

 Raki Gotowane Całe w Sosie Winnym 25/30 900g [PRODUKT MROŻONY]

Raki Gotowane Całe w Sosie Winnym 25/30 900g [PRODUKT MROŻONY]

Idealnie sprawdzą się jako baza do zupy lub sosu


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store