Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Yuba, suszone tofu op. 150g (Dried Tofu)

  • Dostępność:

    3-5 dni

14,90 zł

Opis produktu

Yuba – wysuszona skórka tofu czyli po prostu...kożuch z mleka sojowego. Powstaje w procesie produkcji tofu - na powierzchni gotowanego mleka odkłada się cienka warstwa białka. Zebrane i wysuszone najczęściej występuje w formie patyków lub zrolowanych płatów, które po namoczeniu można ugotować w warzywnym bulionie lub usmażyć. Po usmażeniu staje się bardzo chrupiąca i świetnie imituje skórę kurczaka czy kaczki.
 
Yuba jest używana w kuchni chińskiej, japońskiej i koreańskiej. Sprawdza się jako dodatek w zupach, sałatkach, jako nadzienie do pierożków gyoza lub dim sum. Przyjmuje smak, jaki mu nadamy, doskonale chłonie marynatę. Tofu skin jest też popularne w kuchni rosyjskiej, tam nazywa się sparża czyli szparag i występuje w pikantnej sałatce z kapustą pekińską i marchewką.  
 
Yuba zawiera aż 20g białka (tyle co kurczak) i jest lekka – ma tylko 0,5% tłuszczu, co czyni ją naprawdę świetnym substytutem mięsa dla wegan i wegetarian.     

Kraj pochodzenia: Wietnam
Waga: 150g

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Salsa Verde 210g Clemente Jacques

Salsa Verde 210g Clemente Jacques

Ulubiona salsa na bazie zielonych pomidorów, łagodniejsza i pełna smaku

WSEKI 01521 Test alertu

 Japoński Sos Ponzu z Dodatkiem Yuzu 354ml Miyako

Japoński Sos Ponzu z Dodatkiem Yuzu 354ml Miyako

Orzeźwiający sos do dań kuchni japońskiej


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store