Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Sos Chilli Sambal Oelek (Chilli Paste Oelek) 200g Windmill

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

5,60 zł

Opis produktu

Sambal Oelek to jeden z najpopularniejszych sosów stosowanych w Indonezji i jedna z podstawowych przypraw wykorzystywanych do zaostrzania smaku większości lokalnych potraw. Sambal Oelek to przecier z ostrych papryczek chili.

Tradycyjne sambal ucierany jest ześwieżych papryczek chilli z przyprawami w kamiennym moździerzu. Tekstura sosu Sambal jest wyczuwalnie gruboziarnista, z wyczuwalnymi pestkami papryki chili.
Sambal ma wyczuwalny kwaskowaty posmak.

Zastosowanie: Sambal Oelek wykorzystywany jest najczęściej jako marynata do mięs i owoców morza. Sam sambal bywa też stosowany jako dodatek do sosów, zup i sałatek oraz jako klasyczny ostry sos kanapkowy.

Skład: chili 86%, sól, regulator kwasowości E260 (kwas octowy) i E330 (kwas cytrynowy), konserwant E211 (benzoesan sodu).
Kraj pochodzenia: Holandia (kraj producenta)

Waga: 200g

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Trawa cytrynowa krojona 85g [PRODUKT MROŻONY]

Trawa cytrynowa krojona 85g [PRODUKT MROŻONY]

Aromatyczny dodatek do dań

 Pasta do Hunglay Curry Tajskiego Gulaszu wg Receptury z Północnej Tajlandii (Hunglay Curry Paste) 50g Lobo

Pasta do Hunglay Curry Tajskiego Gulaszu wg Receptury z Północnej Tajlandii (Hunglay Curry Paste) 50g Lobo

Gotowa pasta do przygotowania tradycyjnego gulaszu z północnej Tajlandii - Hunglay Curry. Przeznaczona dla osób lubiących daniao wyraźnym czosnkowym aromacie.

 Udon Makaron Świeży (Fresh Udon Noodles) 200g

Udon Makaron Świeży (Fresh Udon Noodles) 200g

Makaron japoński Udon świeży, 200 g.

 Papryka Mielona (Paprika Powder) 100g TRS

Papryka Mielona (Paprika Powder) 100g TRS

Podstawowa przyprawa w każdej kuchni, urozmaici smak wielu dań

 Olej Arachidowy / Olej z Orzechów Ziemnych (Peanut Oil / Groundnut Oil) 1l H&S

Olej Arachidowy / Olej z Orzechów Ziemnych (Peanut Oil / Groundnut Oil) 1l H&S

Olej arachidowy (Peanut Oil) to tłuszcz roślinny wytwarzany z orzeszków ziemnych, powszechnie stosowany w kuchni azjatyckiej. Dzięki wysokiej temperaturze dymienia to olej idealnie nadający się do do smażenia w wysokich temperaturach


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store