Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Mleko kokosowe ChaoKoh 1litr

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

  • Producent:

    ChaoKoh

22,00 zł

Opis produktu

Mleko kokosowe Chao Koh to oryginalny tajski produkt.

Mleko kokosowe uzyskuje się poprzez przetarcie (drugie tłoczenie) świeżego miąższu z wodą. O jakości mleka kokosowego decyduje zawartość tłuszczu, najbardziej optymalna wynosi 17% i taką tez charakteryzują się mleka marki ChaoKoh.

Mleko kokosowe jest powszechnie używane w krajach azjatyckich, najczęściej jednak występuję w potrawach kuchni tajskiej - zupach ( najbardziej popularna zupa Tom Khaa), daniach curry, sosach, marynatach - nic w tym dziwnego, bowiem to Tajlandia właśnie jest największym na świecie eksporterem mleka kokosowego. Największa na świecie plantacja palm kokosowych na Samui zajmuję około 300km kwadratowych, i nawet pas startowy tamtejszego lotniska zbudowany jest z ich drewna :). Każdego miesiąca eksportuje się stamtąd ponad dwa miliony orzechów (taj: ma phrao).

Palma kokosowa zajmuje w kuchni tajskiej wyjątkowo szczególne miejsce. Z soków z pnia palm wytwarza się alkohole (arak), woda wypełniająca orzechy jest świetnym, orzeźwiającym napojem,olej kokosowy jest powszechnie stosowane do smażenia, śmietanka kokosowa to ekskluzywny składnik deserów, o wiórkach kokosowych chyba nie trzeba wspominać :)

Mleczko kokosowe ChaoKoh jest bardzo intensywne w smaku, kremowe i wydajne - stosując je jako baza do zup, polecamy rozcieńczyć je wodą / bulionem w proporcji ok. 1:1.

RozwińZwiń Opis

skład

ekstrakt kokosowy, woda, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, emulgator

kraj pochodzenia

Tajlandia

pojemność

250ml

przechowywanie

po otwarciu przechowuj w lodówce. przed otwarciem wstrząśnij.  jeżeli tłuszcz oddzieli się od wody (co jest procesem naturalnym), wystarczy podgrzać mleko.

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Brązowa Gorczyca (Mustard Seeds Brown) 100g TRS

Brązowa Gorczyca (Mustard Seeds Brown) 100g TRS

Brązowa gorczyca często nazywana jest również czarną gorczycą. Jest głównym składnikiem musztard, marynat, wędlin, maseł ziołowych, a także surówek. W kuchni indyjskiej mieloną wykorzystuje się do przygotowania chytneyów oraz sosów. W smaku jest pikana oraz ostra.

 Mąka do Tempury 1kg Ottogi

Mąka do Tempury 1kg Ottogi

Tradycyjna, uniwersalna japońska panierka do pieczenia i smażenia ryb, mięs i warzyw marki Ottogi

 Oliwki Zielone Faszerowane Anchois | Aceitunas Verdes Rellenas de Anchoa 300g Fruyper

Oliwki Zielone Faszerowane Anchois | Aceitunas Verdes Rellenas de Anchoa 300g Fruyper

Delikatne w smaku oliwki nadziewane anchois.

 Rooibos \'Imbir & Mandarynka\' 50 g

Rooibos 'Imbir & Mandarynka' 50 g

Herbata o smaku cytrusowo-kwaśnym.

 Asafetyda Asafoetida Asafetida | Hing 50g Vandevi

Asafetyda Asafoetida Asafetida | Hing 50g Vandevi

Asafetyda - przyprawa niezbędna w kuchni indyjskiej.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store