Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Olej Kokosowy Nierafinowany 500ml

  • Dostępność:

    2-3 dni

43,90 zł

Opis produktu

Olej kokosowy (masło kokosowe, tłuszcz kokosowy) uzyskiwany ze świeżego miąższu orzechów kokosu.

Najbardziej wartościowym jest olej kokosowy typu extra virgin (tłoczony na zimno). Olej kokosowy w temperaturze do 26 stopni ma białą barwę i stałą konsystencję, dlatego bywa nazywany masłem kokosowym. W wyższej temperaturze zmienia stan skupienia na płynny, a kolor na przezroczysty. Olej kokosowy nierafinowany cechuje przyjemny, wyraźnie kokosowy zapach i delikatny posmak.

Olej kokosowy uznawany jest za jeden z najzdrowszych olei świata (nasycone kwasy tłuszczowe stanowią aż 90% jego zawartości).  Nasycone kwasy tłuszczowe dzięki średniołańcuchowej budowie nie są one odkładane w tkance tłuszczowej. 

Zastosowanie: w kuchni olej kokosowy virgin sprawdza się świetnie jako zamiennik dla masła. Można go także stosować jako tłuszczową bazę przy przygotowywaniu wypieków. 

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania (miejsce tłoczenia).
Pojemność: 500ml.

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Pasta Krewetkowa (Shrimp Paste) | Ga-bpi 100g Maepranom

Pasta Krewetkowa (Shrimp Paste) | Ga-bpi 100g Maepranom

Klasyczna pasta krewetkowa Gà-bpì (กะปิ), w której skład wchodzą jedynie krewetki i sól. Niezastąpiona podczas przygotowywania potraw kuchni tajskiej.

 Kasztany Wodne Całe (Water Chestnuts) 567g Twin Elephant/Diamond/Spring Happiness

Kasztany Wodne Całe (Water Chestnuts) 567g Twin Elephant/Diamond/Spring Happiness

Kasztany wodne Twin Elephants, 540/283 g.

 Koreańska Pasta do Zupy (Spice Paste for Korean Kimchi Soup) | Kimchi Jigae 50g AHG

Koreańska Pasta do Zupy (Spice Paste for Korean Kimchi Soup) | Kimchi Jigae 50g AHG

Pasta do koreańskiej zupy z Kimchi tzw. Kimchi Jigae.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store