Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Bambus Nitki (Bamboo Strips) 227g Twin Elephant tymczasowo niedostępny

5,90 zł

Opis produktu

Zamarynowane młode, świeże pędy bambusa (z tajskiego: Nor Mai) pokrojone w nitki.

Młodziutkie pędy bambusa, chronione przez czarne, pokryte drobnymi włoskami liście, mają biały miąższ, który żółknie po ugotowaniu. Zbierane we właściwym okresie (w Tajlandii w porze deszczowej od maja do października), są bardzo słodkie.
W zależności od gatunku bambusa, pędy mogą mieć różne rozmiary i właściwości. Te największe, sprzedawane w plastrach, stosuje się do dań głównych. Najmłodsze pędy (ok. pół cala średnicy), kroi się na kawałki długości palca i serwuje jako warzywo z sosami (np. Nam Prig Gapi).

Pędy bambusa dostępne są świeże jedynie w okresie pory deszczowej. Pozostałą część roku nawet Tajowie zajadają się tymi ze słoiczka czy puszki.

Do potraw najlepiej używać niemarynowanych i niekwaszonych (takich jak produkt tutaj prezentowany - pędy bambusa w wodzie). Przed użyciem należy je dokładnie opłukać pod bieżącą wodą.

Skład: Bambus 62%, woda 38%.

Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 227g.

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Yerba Mate Amanda Con Hierbas (z Ziołami) 500g

Yerba Mate Amanda Con Hierbas (z Ziołami) 500g

Kompozycja naturalnej yerba mate z 5-cio procentowym dodatkiem aromatycznych ziół, takich jak mięta polna, cedron, boldo oraz kwiat lipy.

 Kasza Kuskus Średnia | CousCous 500g Doyal

Kasza Kuskus Średnia | CousCous 500g Doyal

Średnia kasza kuskus tureckiej marki Doyal.

 Bób Suszony Łuskany (Dried Fava Beans) 900g Khater

Bób Suszony Łuskany (Dried Fava Beans) 900g Khater

Suszone ziarna bobu, po ugotowaniu, w kuchni Bliskiego Wschodu i krajów arabskich wykorzystywane są przedewszystkim jako produkt bazowy w przygotowaniu falafela. Bób w kuchni arabskiej kojarzony jest, niczym ciecierzyca z humusem, z tradycyjnym daniem Foul Mudammas.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store