Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Sos rybny 720ml Tiparos

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

14,50 zł

Opis produktu

Sos rybny to podstawowy i niezbędny składnik kuchni tajskiej i innych kuchni Azji Południowo-Wschodniej. 

Sos ten odpowiedzialny jest za smak umami w daniach kuchni tajskiej, soli potrawy i nadaje charakterystycznej głębi. Ma charakterystyczny intensywny zapach. 

W kuchni tajskiej sosu rybnego używa się praktycznie do wszystkich dań wytrawnych: zup, curry, sałatek, dań typu stir fry, dipów. 

Sos ten wytwarza się w procesie fermentacji. W pierwszym etapie zasypując ryby (sardele) lub krewetki solą, i pozostawiając je w beczkach na kilka miesięcy do roku. Po przefiltrowaniu otrzymuje się płyn (sos rybny pierwszej fermentacji) do którego dodaje się soli i wody i pozostawia do drugiej fermentacji na okres ok. 3 miesięcy.

RozwińZwiń Opis

skład

ekstrakt z sardeli 65%, woda, sól, cukier

kraj pochodzenia

Tajlandia

pojemność  

720

przechowywanie

przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Glony Wakame / Miyeok (Dried Wakame Seaweed) 50g

Glony Wakame / Miyeok (Dried Wakame Seaweed) 50g

Wakame, 50 g.

 Przyprawa do Enchilady 30g

Przyprawa do Enchilady 30g

Przyprawa do Enchilady, 30g

 Mąka z Manioku Grubomielona | Gari 500g TRS

Mąka z Manioku Grubomielona | Gari 500g TRS

Grubomielona mąka z manioku zwana Gari renomowanej marki TRS.

 Cukierki Mochi Imbirowe (10x5g) 50g Seika <font color=”red”> tymczasowo niedostępny</font>

Cukierki Mochi Imbirowe (10x5g) 50g Seika tymczasowo niedostępny

Cukierki Mochi o smaku Imbirowym (10x5g) 50g.

 Zatar Czerwony 50g [PRODUKT ROZWAŻANY]

Zatar Czerwony 50g [PRODUKT ROZWAŻANY]

Zatar Czerwony 50g


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store