Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Sos rybny 200ml Tiparos

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

6,90 zł

Opis produktu

Sos rybny to podstawowy i niezbędny składnik kuchni tajskiej i innych kuchni Azji Południowo-Wschodniej. 

Sos ten odpowiedzialny jest za smak umami w daniach kuchni tajskiej, soli potrawy i nadaje charakterystycznej głębi. Ma charakterystyczny intensywny zapach. 

W kuchni tajskiej sosu rybnego używa się praktycznie do wszystkich dań wytrawnych: zup, curry, sałatek, dań typu stir fry, dipów. 

Sos ten wytwarza się w procesie fermentacji. W pierwszym etapie zasypując ryby (sardele) lub krewetki solą, i pozostawiając je w beczkach na kilka miesięcy do roku. Po przefiltrowaniu otrzymuje się płyn (sos rybny pierwszej fermentacji) do którego dodaje się soli i wody i pozostawia do drugiej fermentacji na okres ok. 3 miesięcy.

RozwińZwiń Opis

skład

ekstrakt z sardeli 65%, woda, sól, cukier

kraj pochodzenia

Tajlandia

pojemność  

200ml

przechowywanie

przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Chipsy krewetkowe

Chipsy krewetkowe

 Złocisty syrop Golden syrup 680g Silver Spoon<font color=”#892726”> tymczasowo niedostępny</font>

Złocisty syrop Golden syrup 680g Silver Spoon tymczasowo niedostępny

Złocisty syrop Golden syrup 680g Silver Spoon

 Kostka rosołowa Tom Yum 24g

Kostka rosołowa Tom Yum 24g

Kostka rosołowa Tom Yum 24g

 Ryż Jaśminowy Siam Thai Hom Mali 1kg

Ryż Jaśminowy Siam Thai Hom Mali 1kg

Najwyższej jakości ryż jaśminowy pochodzenia tajskiego.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store