Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2021-10-26 | Kurs kuchni wietnamskiej 2 wolne miejsca

270,00 zł

Opis produktu

Choć od lat obecna na polskich ulicach, kuchnia wietnamska skrywa wciąż wiele sekretów. Warto lepiej ją poznać, choćby dlatego, że to jedna z najzdrowszych i najlżejszych kuchni Azji.

Na wietnamskich stołach królują świeże zioła, dania z woka, wolno gotowane wywary oraz lekki makaron ryżowy, jako uniwersalny dodatek do potraw i niezastąpiony lokalny sos rybny.

Szkolenie z przyrządzania smaków Wietnamu z pewnością uraduje każdego bywalca barów w Wólce Kosowskiej czy smakosza z rozrzewnieniem wspominającego legendarne kulinarne perły ze Stadionu X-lecia!

Kurs może być zrealizowany w ramach pakietu azjatyckiego.

UWAGA

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym podział pracy w grupach oraz program szkolenia mogą ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 26 października 2021, wtorek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Phở gà - wietnamska zupa z kurczakiem
• Gỏi cuốn - summer rollsy z krewetkami, boczkiem i świeżymi wietnamskimi ziołami
• Gỏi gà bắp cải - Sałatka z piklami, kurczakiem i kolendrą
• Bún bò Nam Bộ - Makaron z wołowiną w stylu południowo-wietnamskim
• Sinh tố bơ - Krem z awokado z mlekiem skondensowanym

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Wiktoria Górecka

Autorka bloga Pyza made in Poland. Z wykształcenia psycholog kulturowy i psychodietetyk. Ogrom wiedzy na temat kuchni Azji wyniosła z licznych podróży po krajach tego kontynetu. Niekwestionowany autorytet kuchni wietnamskiej. Jej warsztaty to smakowita mieszanka teorii i praktyki.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store