Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2021-11-27 | Kurs cukierniczy: wegańskie wypieki i desery

270,00 zł

Opis produktu

Wciąż panuje przekonanie, że bez dodatków odzwierzęcych nie możemy przygotować równie smacznych deserów, jak te na jajkach czy maśle. Razem z Kingą Filipowicz, mistrzynią wszelkich słodkości, pokażemy Wam, że wegańskie desery mogą być równie smaczne i proste w przygotowaniu. Dokładnie omówimy sposoby wykorzystania technik i zasady pracy z danym zamiennikiem w różnych wypiekach i deserach. Dowiecie się między innymi, czym zastąpić jajka, mleko oraz cukier, jakie kremy można przygotować do tortów, a także poznacie różnorodne składniki niezbędne w wypiekach wegańskich np. rodzaje mąk również tych bez glutenu.

Kurs dedykujemy osobom, które nie mogą bądź nie chcą spożywać produktów pochodzenia zwierzęcego lub są zainteresowane niekonwencjonalnymi wypiekami i słodkościami, niezależnie od tego, czy są amatorami, czy mają już za sobą pierwsze kroki w przygotowywaniu różnorodnych deserów.

Kurs może być zrealizowany w ramach pakietu cukierniczego.

UWAGA

Na szkoleniu Kursanci pracują na pojedynczych stanowiskach. Każdy Kursant przygotowuje wszystkie desery z menu. Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym podział pracy w grupach oraz program szkolenia mogą ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 27 listopada 2021, sobota, godzina 09:00
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-12 osób

Zajęcia praktyczne:

• Beza z owocami i kremem kokosowym
• Panna cotta z musem malinowym
• Ciasto drożdżowe z powidłami śliwkowymi
• Tarta z kremem jaglanym na orzechowo-daktylowym spodzie

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Kinga Filipowicz

Trenerka z kilkuletnim doświadczeniem. Niekwestionowana mistrzyni sztuki cukierniczej. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu. W wolnych chwilach prowadzi autorski blog conadeser.pl. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również ich perfekcyjny wygląd.

Co klienci kupowali razem z tym produktem?


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store