Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2021-01-12 | Kurs kuchni wegańskiej: kierunek Meksyk

270,00 zł

Opis produktu

Bajecznie kolorowa, wyrazista i obłędnie smaczna- kuchnia meksykańska w wersji wege!

Znana nam dziś kuchnia meksykańska jest wypadkową tradycji kulinarnych rdzennych plemion Ameryki Środkowej oraz europejskich zwyczajów przywiezionych przez konkwistadorów. Bogactwo kulinarne Meksyku to przede wszystkim cały wachlarz gatunków ostrych papryczek, rozmaite odmiany królujących w regionie roślin strączkowych i kukurydzy, rozpływające się w ustach avocado, dojrzałe pomidory oraz  egzotyczne produkty, jak choćby kaktus.

Podczas kursu zgłębicie tajniki kuchni meksykańskiej, poznacie najlepsze połączenia i smaki wegańskich potraw oraz przygotujecie 5 całkowicie wegańskich, obłędnie smacznych dań z różnych stron Meksyku.

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w powyższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie, zostanie wysłane pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

UWAGA

Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 12 stycznia 2021, wtorek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Pozole verde - zupa z białą kukurydzą z tomatillo i kolendrą
• Cactus fajita - kaktus, papryka i batat flambirowane w tequili
• Salsa de chipotle - pikantny sos z wędzoną papryką chipotle
• Tortillas de harina - własnoręcznie robione placki pszenne
• Chimichanga de manzana - chrupiąca tortilla pszenna z jabłkami

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Isabel Balderas

Rodowita Meksykanka z Puebla. Szefowa kuchni warszawskiej restauracji Dos Tachos. Pracowała w renomowanych restauracjach w Meksyku i w Europie. Gościnnie gotuje w programie "Pytanie na śniadanie". Prywatnie to niesamowita osoba, z którą po prostu trzeba się spotkać, posłuchać i ugotować prawdziwe meksykańskie jedzenie!

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store