Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2022-01-22 | Kurs kuchni wegańskiej: kierunek Półwysep Arabski

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

290,00 zł

Opis produktu

Zapraszamy serdecznie na kurs kuchni arabskiej w wersji vege – podróż w głąb niezwykłej kultury kulinarnej krajów świata arabskiego.

Kuchnia arabska kojarzy się głównie z hummusem i falafelem oraz zupą z soczewicy. Wyjątkowych, ciekawych i niesamowicie smacznych potraw jest jednak zdecydowanie więcej. Kolorowe sałatki, aromatyczne pasty, cytrusowe ciasta czy sycące zupy. I to wszystko znajdziemy głównie w wersji wege!

Kuchnia ta jest niczym kopalnia pomysłów na wegańskie potrawy, które zaskoczą nas swym smakiem i aromatem, a co więcej... nawet mięsożercom pozwolą na chwilę zapomnieć o istnieniu mięsa.

Podczas czterogodzinnego kursu nauczycie się, jak przygotować zarówno te najpopularniejsze, jak i bardziej wyszukane dania kuchni arabskiej. Nauczycie się, jak wykorzystywać składniki i jak je łączyć, aby danie było zbalansowane, zdrowe i  smaczne. Podpowiemy Wam też kilka kulinarnych trików, które pomogą Wam gotować świadomie, z radością i sercem.

Kurs może być zrealizowany w ramach pakietu vege.

UWAGA

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym podział pracy w grupach oraz program szkolenia mogą ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 22 stycznia 2022, sobota, godz. 13:00
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Chleb arabski nadziewany papryką i cebulą
• Balea - sałatka libańska z ciecierzycą i suszonym bobem
• Maakouda - chrupiące placki ziemniaczane po arabsku
• Barkoukes z bakłażanem
• Bradj/Makrut - ciastka z semoliny z daktylami

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Dorota i Jalil Hadrami

Polsko-marokańskie małżeństwo. On przez wiele lat pracował jako szef kuchni w restauracjach w Marakeszu i w Polsce. Ona jest specjalistką kultury Maroka i znawczynią kuchni marokańskiej. Oboje kuchnię arabska mają we krwi i chętnie zabiorą Was w niezwykłą kulinarną podróż pełną aromatycznych przypraw.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store