Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2020-10-29 | Kurs kuchni wegańskiej: kierunek Wietnam Zmiana terminu

270,00 zł

Opis produktu

Choć od lat obecna na polskich ulicach, kuchnia wietnamska skrywa wciąż wiele sekretów. Warto lepiej ją poznać choćby dlatego, że to jedna z najzdrowszych i najlżejszych kuchni Azji, zwłaszcza w wersji wegańskiej! Na wietnamskich stołach królują świeże zioła, dania z woka, wolno gotowane wywary oraz lekki makaron ryżowy jako uniwersalny dodatek do potraw. A w dodatku przeniesienie odrobiny Wietnamu do własnej kuchni jest bajecznie proste!

Szkolenie z przyrządzania smaków Wietnamu z pewnością uraduje każdego bywalca barów w Wólce Kosowskiej czy smakosza z rozrzewnieniem wspominającego legendarne kulinarne perły ze Stadionu X-lecia!

Na szkoleniu Kursanci pracują na pojedynczych stanowiskach. Każdy Kursant przygotowuje wszystkie dania z menu.

Kurs może być zrealizowany w ramach pakietu azjatyckiego i pakietu vege.

Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w powyższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie, zostanie wysłane pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

UWAGA

Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 29 października 2020, czwartek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

•Kawa po wietnamsku z dodatkiem mleka kokosowego
• Wege pho - tradycyjny wegański rosół z makaronem i dodatkami
• Spring rollsy z sosem orzechowym i sezonowymi warzywami
• Pikantna sałatka z grejpfrutem
• Naleśniki z kiełkami fasoli mung, nerkowcami i zieloną częścią dymki, podawane z sosem i świeżymi wietnamskimi ziołami

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Wiktoria Górecka

Autorka bloga Pyza made in Poland. Z wykształcenia psycholog kulturowy i psychodietetyk. Ogrom wiedzy na temat kuchni Azji wyniosła z licznych podróży po krajach tego kontynetu. Niekwestionowany autorytet kuchni wietnamskiej. Jej warsztaty to smakowita mieszanka teorii i praktyki.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store