Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2021-12-08 | Kurs kuchni azjatyckiej brak miejsc lista rezerwowa

270,00 zł

Opis produktu

Azja, jako największy kontynent na świecie, słynie z ogromnych kontrastów kulinarnych. Mianownikami, które łączą kuchnie wschodu są prostota i naturalność. Bazuje się tutaj na naturalnych i świeżych składnikach, aromatycznych ziołach i przyprawach. Bardzo duże znaczenie ma również przywiązanie do tradycji i przygotowywanie potraw według starych zwyczajów, które tak bardzo zachwycają nasze podniebienia.

Podczas warsztatów odwiedzisz dalekie kraje wschodu i nauczysz się przygotowywania tradycyjnych dań kuchni chińskiej, wietnamskiej, tajskiej i japońskiej. Poznasz nietypowe produkty oraz sprzęty wykorzystywane do przygotowywania danych potraw. Usłyszysz zachwycające historie od trenerki, która przemierzyła Azję, żeby zgłębić wiedzę na temat tego kraju i podzielić się nią na szkoleniu. Będzie pysznie i orientalnie!

Kurs może być zrealizowany w ramach pakietu azjatyckiego

UWAGA

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym podział pracy w grupach oraz program szkolenia mogą ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 08 grudnia 2021, środa, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-12 osób

Zajęcia praktyczne:

• Spring rollsy z krewetkami i aromatycznymi ziołami
• Gua bao – chińskie bułeczki z boczkiem
• Nyonya laksa – malezyjska zupa z owocami morza
• Kurczak teriyaki – klasyka japońskiej kuchni
• Mango sticky rice – tradycyjny tajski deser z ryżu kleistego i mango

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Wiktoria Górecka

Autorka bloga Pyza made in Poland. Z wykształcenia psycholog kulturowy i psychodietetyk. Ogrom wiedzy na temat kuchni Azji wyniosła z licznych podróży po krajach tego kontynetu. Niekwestionowany autorytet kuchni wietnamskiej. Jej warsztaty to smakowita mieszanka teorii i praktyki.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store