Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2020-11-10 | Gęsina

300,00 zł

Opis produktu

Listopad to czas na gęsinę. Jak wybrać odpowiednie mięso, jak ją przygotować by była smaczna i soczysta, jakie dobrać dodatki. Jak wykorzystać całą gęś by nic się nie zmarnowało, jak przyrządzić klasyczne dania i te mniej popularne. Na te wszystkie pytania rozwiązanie znajdzie niezawodny Sebastian Wilczek, z którym rozbierzemy gęś, by następnie przygotowac z niej aromatyczny rosół z mięsnymi pierożkami, kremowy pasztet, soczystą pierś z jabłkami oraz gulasz z serc. Żadna część się nie zmarnuje!

Szkolenie poprowadzi Sebastian Wilczek, dla którego nie ma rzeczy niemożliwych. Doświadczony trener i kucharz, między innymi w Baest, Water&Wine, Neon, Frantoio di Riva, L’Arc Varsovie. Uwielbia polską kuchnię i umiejętnie bawi się jej smakami łącząc je w wyśmienite dania fusion.

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań. 

Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w powyższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie, zostanie wysłane pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

UWAGA

Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 10 listopada 2020, wtorek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

•  Rozbiór gęsi na elementy – jak wykorzystać całą gęś
•  Rosół z gęsi z pierożkami i lubczykiem
•  Pasztet z gęsich wątróbek z brandy i tymiankiem podawany na chrupiących grzankach
•  Pierś z gęsi z jabłkami i rozmarynem
•  Gulasz z gęsich serc z grzybami, rozmarynem i kaszą

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Lampkę wina
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Sebastian Wilczek

Szef kuchni z Warszawy, który uczył się w najlepszych restauracjach w kraju i za granicą. Gotowanie to jego największa pasja. W kuchni stawia na produkt i różnorodność. Eksperymentuje, miksuje, smakuje. Na jego warsztatach na pewno nie będziecie się nudzić.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store