Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2020-11-28 | Kurs kuchni arabskiej

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

220,00 zł

Opis produktu

"My żyjemy po to by jeść, a nie jemy by żyć"

Zapraszamy serdecznie na kurs kuchni arabskiej – podróż w głąb niezwykłej kultury kulinarnej krajów świata arabskiego. Podczas części teoretycznej wprowadzimy Was w sekrety bliskowschodniej kultury, której poznanie jest niezbędne do zrozumienia tamtejszej kuchni. Opowiemy o najczęściej używanych składnikach, a wśród nich także o takich, o których usłyszycie po raz pierwszy. W trakcie naszego kursu poznacie produkty, techniki gotowania, tradycje kulinarne oraz samodzielnie przyrządzicie najpopularniejsze z arabskich dań.

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań. Jednocześnie tam, gdzie jest to możliwe, uczestnicy wykonują pracę indywidualnie.

Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w powyższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie, zostanie wysłane pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

UWAGA

Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 28 listopada 2020, sobota, godz. 13:00
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-12 osób

Zajęcia praktyczne:

• Chleb arabski
• Muhammara - syryjska pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich
• Falaffel - klasyczne smażone kotleciki z ciecierzycy
• Tabbouleh - sałatka z natki pietruszki, pomidorów, kaszy bulgur i pestek granatu
• Kefa - kulki z mielonej wołowiny z okrą i ciecierzycą w sosie pomidorowym
• Muhalabiyah - pudding mleczny z wodą różaną i pomarańczową

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Dorota i Jalil Hadrami

Polsko-marokańskie małżeństwo. On przez wiele lat pracował jako szef kuchni w restauracjach w Marakeszu i w Polsce. Ona jest specjalistką kultury Maroka i znawczynią kuchni marokańskiej. Oboje kuchnię arabska mają we krwi i chętnie zabiorą Was w niezwykłą kulinarną podróż pełną aromatycznych przypraw.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store