Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2020-11-21 | Kurs sushi: I stopień Zmiana terminu

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

220,00 zł

Opis produktu

Nasi trenerzy od wielu lat uczą przygotowywania sushi, zarówno amatorów, jak i profesjonalistów w całej Polsce. Jeśli i Wy należycie do dumnego grona miłośników sushi, zapraszamy serdecznie na kurs, który wprowadzi Was w tajniki przyrządzania go na japoński, oryginalny sposób. Sushi to nie tylko ryż i dodatki. To także filozofia, tajemnica, kontemplacja i wiedza. Przygotowanie sushi wymaga składników najwyższej jakości, umiejętności ich odpowiedniego doboru oraz znajomości rygorystycznych zasad przygotowania.

Zdobędziecie wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, w 12-16 osobowej grupie, nauczycie się w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując samodzielnie zarówno półprodukty, jak i najpopularniejsze formy sushi.

Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w powyższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie, zostanie wysłane pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

UWAGA

Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 21 listopada 2020, sobota, godz. 11:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia teoretyczne:

• Historia, istota i rodzaje sushi
• Omówienie produktów potrzebnych do przygotowania sushi

Zajęcia praktyczne:

• Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
• Trening praktyczny dla uczestników kursu - Przygotowywanie tamago, nauka krojenia łososia i gotowania ryżu, przyrządzanie futomaki, uramaki, nigiri.

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Gaweł Stefanowicz

Tworzeniem sushi zajmuje się od 15 lat. Obecnie związany z Tomo Sushi. W swojej szkole stawia na praktykę – sushi robią ręce i głowa. Jego cierpliwość i precyzja wzbudzają uznanie wśród mistrzów. Dla niego najważniejsza jest osoba, dla której przygotowuje sushi, oraz jej oczekiwania dotyczące smaku.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store