Program
- Miejsce: Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
- Termin: 24 listopada 2020, wtorek, godz. 18:30
- Czas trwania: 4 godziny
- Grupa: 8-16 osób
Zajęcia praktyczne:
• Rava dosa - cieniutkie naleśniki z przyprawami
• Lemon rice - ryż basmati smażony po indyjsku
• Curd rice - aromatyczny ryż z jogurtem z podsmażonymi przyprawami
• Madras raita - orzeźwiający sos na bazie jogurtu ze świeżymi warzywami
• Coconut chutney - główny bohater regionu, aromatyczny chutney kokosowy
• Umpa - pożywne danie na bazie semoliny z orzechami i przyprawami
• South indian kheer - deser z dodatkiem szafranu, kardamonu, rodzynek i orzechów
W ramach szkolenia otrzymasz:
• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych