Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2020-12-03 | Kurs kuchni marokańskiej Zmiana terminu

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

220,00 zł

Opis produktu

UWAGA! ZGODNIE Z OBOSTRZENIAMI WPROWADZONYMI PRZEZ RZĄD W RAMACH WALKI Z KORONAWIRUSEM TERMIN KURSU ULEGŁ ZMIANIE. NOWY TERMIN KURSU PODAMY WKRÓTCE.

Wspaniała kuchnia Maroka, kulinarna mieszanka z wpływami Berberów, Fenicjan, Arabów, Hiszpanów, Żydów sefardyjskich i Francuzów. Paleta przypraw, kolorów i wyrazistych smaków. Podróż po smakach tego kraju razem z naszą marokańską parą, to prawdziwa uczta! :)

Podczas szkolenia skupimy się na daniach, które idealnie rozgrzeją Was w jesienne wieczory. Zaczniemy od marokańskiego chlebka z piekarnika w towarzystwie pasty z dyni i tahini, przygotujemy aromatyczną szakszukę z soczewicą, a w przepięknych naczyniach do tagine udusimy kurczaka z bakłażanem. Zwieńczeniem kolacji będzie benyon, czyli mocno czekoladowe kulki z chałwą, karmelem i ciasteczkami.

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.


 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 03 grudnia 2020, czwartek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Chlebek marokański z piekarnika
• Aromatyczna pasta z dyni i tahini
• Rozgrzewająca szakszuka z soczewicą
• Tagine z kurczakiem i bakłażanem
• Marokański kuskus pełen warzyw
• Benyon – mocno czekoladowe kulki mocy

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Dorota i Jalil Hadrami

Polsko-marokańskie małżeństwo. On przez wiele lat pracował jako szef kuchni w restauracjach w Marakeszu i w Polsce. Ona jest specjalistką kultury Maroka i znawczynią kuchni marokańskiej. Oboje kuchnię arabska mają we krwi i chętnie zabiorą Was w niezwykłą kulinarną podróż pełną aromatycznych przypraw.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store