Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2022-02-22 | Kurs kuchni marokańskiej

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

290,00 zł

Opis produktu

Wspaniała kuchnia Maroka, kulinarna mieszanka z wpływami Berberów, Fenicjan, Arabów, Hiszpanów, Żydów sefardyjskich i Francuzów. Paleta przypraw, kolorów i wyrazistych smaków. Podróż po smakach tego kraju razem z naszą marokańską parą, to prawdziwa uczta! :)

Podczas szkolenia skupimy się na daniach, które idealnie rozgrzeją Was w jesienne wieczory. Zaczniemy od marokańskiego chlebka, stworzymy aromatyczną sałatkę na ciepło z bakłażanem i papryką, a w przepięknych naczyniach przygotujemy różne rodzaje tagine'ów. Zwieńczeniem kolacji będzie Ghriba sezamowa, czyli tradycyjne ciasteczka sezamowe.

UWAGA

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym podział pracy w grupach oraz program szkolenia mogą ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.


 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 22 lutego 2022, wtorek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Chlebek marokański z piekarnika
• Mechoia - sałatka na ciepło z bakłażanem i przypalaną papryką
• Tagine Essauira - tradycyjny tagine z wołowiną i 7 warzywami
• Tagine z kurczakiem, marchewką, kiszoną cytryną i czerwonymi oliwkami
• Ghriba sezamowa - tradycyjne ciastka sezamowe

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Dorota i Jalil Hadrami

Polsko-marokańskie małżeństwo. On przez wiele lat pracował jako szef kuchni w restauracjach w Marakeszu i w Polsce. Ona jest specjalistką kultury Maroka i znawczynią kuchni marokańskiej. Oboje kuchnię arabska mają we krwi i chętnie zabiorą Was w niezwykłą kulinarną podróż pełną aromatycznych przypraw.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store