Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2020-11-18 | Kurs kuchni meksykańskiej Zmiana terminu

270,00 zł

Opis produktu

Kolorowa, piekielnie ostra i uwielbiana. Kuchnia meksykańska. Kilkadziesiąt rodzajów papryczek chilli, maślane awokado w najlepszej postaci, mnóstwo kukurydzy, fasoli i oczywiście tortille. Pod czujnym okiem naszej trenerki, przygotujecie oryginalne dania prosto z gorącego Meksyku, a także te inspirowane kuchnią tex-mex.

Duża dawka wiedzy, tajniki, kuchenne triki i oczywiście mnóstwo doskonałego jedzenia!

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w powyższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie, zostanie wysłane pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

UWAGA

Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 18 listopada 2020, środa, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Ceviche - dorsz marynowany w cytrusach z papyczką jalapeño i nachosami
• Burrito de cerdo - tortilla z pastą z fasoli, wieprzowiną i warzywami
• Tortillas de harina - własnoręcznie robione placki pszenne z warzywami
• Salsa habanero - pikantny sos z papryk habanero
• Churros con chocolate - podłużne smażone pączki z ciasta parzonego z sosem czekoladowym

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Isabel Balderas

Rodowita Meksykanka z Puebla. Szefowa kuchni warszawskiej restauracji Dos Tachos. Pracowała w renomowanych restauracjach w Meksyku i w Europie. Gościnnie gotuje w programie "Pytanie na śniadanie". Prywatnie to niesamowita osoba, z którą po prostu trzeba się spotkać, posłuchać i ugotować prawdziwe meksykańskie jedzenie!

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store