Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2020-11-17 | Kurs kuchni włoskiej Zmiana terminu

270,00 zł

Opis produktu

Uwielbiana na całym świecie, ciesząca się niemalejącą popularnością i mnóstwem interpretacji. Podczas warsztatów obalimy mity, przekażemy Wam oryginalne receptury i w końcu ugotujemy prawdziwą włoską ucztę. Przyrządzimy klasyczne włoskie risotto z ryżem ugotowanym w punkt, poznamy tajemnicę al dente, upichcimy oryginalną carbonarę, a całość zwieńczymy prawdziwym tiramisu. Będzie jak u włoskiej mammy!

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w powyższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie, zostanie wysłane pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

UWAGA

Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 17 listopada 2020, wtorek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Bruschetta con pate di olive - grzanki z pastą z oliwek
• Frittata di zucchine e gamberetti - zapiekanka z cukinią i krewetkami
• Rigatoni alla carbonara - klasyczny rzymski makaron z boczkiem w jajecznym sosie
• Risotto ai funghi - ryż z grzybami i włoską kiełbasą
• Tiramisu - kawowy deser z biszkoptami i serkiem mascarpone

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Nicolla Palladini

Rodowity rzymianin. Z zawodu jest aktorem i reżyserem. Pasję do gotowania odziedziczył po swojej babci, która podarowała mu zeszyt pełen tradycyjnych, włoskich przepisów. Częścią z nich podzieli się z wami podczas warsztatów.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store