Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Chilli Zielone Świeże 100g

  • Dostępność:

    Dostępność potwierdza sprzedawca.

7,00 zł

Opis produktu

Tajskie, zielone papryczki chilli, odmiana Phrik - khee - nuu, nazywana również Bird's Eye Chilli.

W skali Scoville'a osiąga 50 000 - 100 000 punktów.

W kuchni tajskiej nie sposób obejść się bez tych ostrych w smaku papryczek. Nie ważne, jakiego rodzaju papryczek chilli używamy, zawsze należy z nimi postępować ostrożnie, tak by olejki eteryczne nie dostały się do oczu lub na błony śluzowe, gdyż powodują bardzo silne i długotrwałe pieczenie.

Kapsaicyna (substancja odpowiedzialna za pikantność), skumulowana jest w nasionach, więc jeśli nie zależy nam na piekielnej pikantności, należy odciąć "czapeczkę" od góry strączka, rozciąć go na połowę pod strumieniem zimnej wody i oczyścić z nasion.

Papryczki chilli drobno siekamy lub miażdżymy w moździerzu i dopiero wtedy dodajemy do potraw. Poddane obróbce termicznej (np. podsmażone na początku), będą znacznie ostrzejsze.

Skład: chilli zielone odmiana Phrik - khee - nuu

Kraj pochodzenia: Tajlandia

Waga 100g

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Chilli Mulato (suszone) 100g

Chilli Mulato (suszone) 100g

Podstawowy składnik meksykańskiego sosu mole poblano

 Czosnek w Proszku (Garlic Powder) 100g TRS

Czosnek w Proszku (Garlic Powder) 100g TRS

Doskonałej jakości przyprawa, znanej na całym świecie firmy TRS.

 Sos Chili Sriracha Bardzo Pikantny (Sriracha Chili Sauce Extra Hot) 455ml Flying Goose

Sos Chili Sriracha Bardzo Pikantny (Sriracha Chili Sauce Extra Hot) 455ml Flying Goose

Ulubiona sriracha w wersji superostrej

 Pasta do Rendang Curry AHG

Pasta do Rendang Curry AHG

Pikantna mieszanka w proszku do sporządzenia indonezyjskiego gęstego gulaszu.

 Sos Ostrygowy (Oyster Sauce) 255g Lee Kum Kee

Sos Ostrygowy (Oyster Sauce) 255g Lee Kum Kee

Sos o ciemnej barwie, dymnym aromacie i słodko - słonym smaku


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store