Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Chilli Czerwone Świeże 100g

  • Dostępność:

    Dostępność potwierdza sprzedawca.

11,60 zł

Opis produktu

Tajskie  papryczki chilli, odmiana Phrik - khee - nuu, nazywana również Bird's Eye Chilli.

W skali Scoville'a osiąga 50 000 - 100 000 punktów.

W kuchni tajskiej nie sposób obejść się bez tych ostrych w smaku papryczek. Nie ważne, jakiego rodzaju papryczek chilli używamy, zawsze należy z nimi postępować ostrożnie, tak by olejki eteryczne nie dostały się do oczu lub na błony śluzowe, gdyż powodują bardzo silne i długotrwałe pieczenie.

Kapsaicyna (substancja odpowiedzialna za pikantność), skumulowana jest w nasionach, więc jeśli nie zależy nam na piekielnej pikantności, należy odciąć "czapeczkę" od góry strączka, rozciąć go na połowę pod strumieniem zimnej wody i oczyścić z nasion.

Papryczki chilli drobno siekamy lub miażdżymy w moździerzu i dopiero wtedy dodajemy do potraw. Poddane obróbce termicznej (np. podsmażone na początku), będą znacznie ostrzejsze.

Skład: chilli czerwone odmiana Phrik - khee - nuu

Kraj pochodzenia: Tajlandia

Waga 100g

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Pasta Pad Thai 280g Lobo

Pasta Pad Thai 280g Lobo

Tajska pasta na bazie tamaryndu do przygotowania makaronu Pad Thai

 Udon Makaron Świeży (Fresh Udon Noodles) 200g

Udon Makaron Świeży (Fresh Udon Noodles) 200g

Makaron japoński Udon świeży, 200 g.

 Pasta Krewetkowa (Shrimp Paste) | Ga-bpi 100g Maepranom

Pasta Krewetkowa (Shrimp Paste) | Ga-bpi 100g Maepranom

Klasyczna pasta krewetkowa Gà-bpì (กะปิ), w której skład wchodzą jedynie krewetki i sól. Niezastąpiona podczas przygotowywania potraw kuchni tajskiej.

 Sos Chilli Sambal Oelek (Chilli Paste Oelek) 200g Windmill

Sos Chilli Sambal Oelek (Chilli Paste Oelek) 200g Windmill

Przecier z ostrych papryczek chili, dla wielbicieli pikantnych smaków

 Ryż Basmati (1121 XXL Basmati Roce) 5 kg JIVAA

Ryż Basmati (1121 XXL Basmati Roce) 5 kg JIVAA

Wysokiej jakości ryż do dań kuchni indyjskiej i nie tylko.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store