Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Chilli Czerwone Świeże 100g

  • Dostępność:

    Dostępność potwierdza sprzedawca.

11,60 zł

Opis produktu

Tajskie  papryczki chilli, odmiana Phrik - khee - nuu, nazywana również Bird's Eye Chilli.

W skali Scoville'a osiąga 50 000 - 100 000 punktów.

W kuchni tajskiej nie sposób obejść się bez tych ostrych w smaku papryczek. Nie ważne, jakiego rodzaju papryczek chilli używamy, zawsze należy z nimi postępować ostrożnie, tak by olejki eteryczne nie dostały się do oczu lub na błony śluzowe, gdyż powodują bardzo silne i długotrwałe pieczenie.

Kapsaicyna (substancja odpowiedzialna za pikantność), skumulowana jest w nasionach, więc jeśli nie zależy nam na piekielnej pikantności, należy odciąć "czapeczkę" od góry strączka, rozciąć go na połowę pod strumieniem zimnej wody i oczyścić z nasion.

Papryczki chilli drobno siekamy lub miażdżymy w moździerzu i dopiero wtedy dodajemy do potraw. Poddane obróbce termicznej (np. podsmażone na początku), będą znacznie ostrzejsze.

Skład: chilli czerwone odmiana Phrik - khee - nuu

Kraj pochodzenia: Tajlandia

Waga 100g

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Liście tajskiej limonki Kaffir 100g [PRODUKT MROŻONY]

Liście tajskiej limonki Kaffir 100g [PRODUKT MROŻONY]

Niezbędny składnik w kuchni tajskiej

 Tofu Twarde Morinaga Firm 349g (Niebieski)

Tofu Twarde Morinaga Firm 349g (Niebieski)

Tofu Morinaga Firm.

WSEKI 01521 Test alertu

 Okra Świeża (Fresh Okra) | Bhindi 250g

Okra Świeża (Fresh Okra) | Bhindi 250g

Świeża Okra, zwana Ketmią Jadalną stanowi jeden z podstawowych produktów kuchni indyjskiej.

 Kolendra Nasiona (Coriander Seeds) | Dhania Whole 250g TRS

Kolendra Nasiona (Coriander Seeds) | Dhania Whole 250g TRS

Delikatnie cytrusowa przyprawa do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i mięs.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store