Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Chilli Czerwone Świeże 100g

  • Dostępność:

    Dostępność potwierdza sprzedawca.

15,00 zł

Opis produktu

Tajskie  papryczki chilli, odmiana Phrik - khee - nuu, nazywana również Bird's Eye Chilli.

W skali Scoville'a osiąga 50 000 - 100 000 punktów.

W kuchni tajskiej nie sposób obejść się bez tych ostrych w smaku papryczek. Nie ważne, jakiego rodzaju papryczek chilli używamy, zawsze należy z nimi postępować ostrożnie, tak by olejki eteryczne nie dostały się do oczu lub na błony śluzowe, gdyż powodują bardzo silne i długotrwałe pieczenie.

Kapsaicyna (substancja odpowiedzialna za pikantność), skumulowana jest w nasionach, więc jeśli nie zależy nam na piekielnej pikantności, należy odciąć "czapeczkę" od góry strączka, rozciąć go na połowę pod strumieniem zimnej wody i oczyścić z nasion.

Papryczki chilli drobno siekamy lub miażdżymy w moździerzu i dopiero wtedy dodajemy do potraw. Poddane obróbce termicznej (np. podsmażone na początku), będą znacznie ostrzejsze.

Skład: chilli czerwone odmiana Phrik - khee - nuu

Kraj pochodzenia: Tajlandia

Waga 100g

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Sos miętowy 280 g Pasco

Sos miętowy 280 g Pasco

Kuchenne miętowe szaleństwa - jagnięcina w sosie miętowym, indyjski miętowy dip, a może po prostu sos do mięs z grilla?

 Chipotles Mielone 220g Clemente Jaques

Chipotles Mielone 220g Clemente Jaques

Aromatyczny sos na bazie papryczki chipotle

 Przyprawa Chilli 30g

Przyprawa Chilli 30g

Doskonała przyprawa do dań mięsnych, potraw z roślin strączkowych, a także zup.

 Galangal korzeń świeży 50g

Galangal korzeń świeży 50g

Niezbędny składnik do tajskiej zupy Tom Kha

 Pasta Nasi Goreng AHG 50g

Pasta Nasi Goreng AHG 50g

Gotowa pasta do przygotowania smażonego ryżu po indonezyjsku.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store