Sos Adżika (czerwona) | Adjika 370g AROMA/TMT
Produkt archiwalny
Opis produktu
Sos Adżika to absolutny klasyk kuchni gruzińskiej. Aromatyczny i pikantny. Nie istnieje jedyny właściwy sposób przyrządzania sosu. W zależności od regionu Gruzji, możemy go spotkać w różnych, kolorach, smakach i konsystencjach. Istotną rolę odgrywają tutaj przyprawy, w szczególności dodatek utsho suneli.
Adżika jest też bardzo popularna w wielu krajach byłego ZSRR (Ukraina, Białoruś, Rosja, Litwa), jednak jego receptura znacznie różni się od pierwowzoru.
Sos Adżika świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs, marynat lub jako dodatek np. do zup.
Skład: ostra czerwona papryka, pasta pomidorowa, czosnek, sól, cukier, kolendra, cebula, przyprawy.
Kraj pochodzenia: Gruzja
Pojemność: 370 g