Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Chilli Czerwone Świeże 10g [PRODUKT ROZWAŻANY]

  • Dostępność:

    Dostępność potwierdza sprzedawca.

2,50 zł

Opis produktu

Tajskie  papryczki chilli, odmiana Phrik - khee - nuu, nazywana również Bird's Eye Chilli.

W skali Scoville'a osiąga 50 000 - 100 000 punktów.

W kuchni tajskiej nie sposób obejść się bez tych ostrych w smaku papryczek. Nie ważne, jakiego rodzaju papryczek chilli używamy, zawsze należy z nimi postępować ostrożnie, tak by olejki eteryczne nie dostały się do oczu lub na błony śluzowe, gdyż powodują bardzo silne i długotrwałe pieczenie.

Kapsaicyna (substancja odpowiedzialna za pikantność), skumulowana jest w nasionach, więc jeśli nie zależy nam na piekielnej pikantności, należy odciąć "czapeczkę" od góry strączka, rozciąć go na połowę pod strumieniem zimnej wody i oczyścić z nasion.

Papryczki chilli drobno siekamy lub miażdżymy w moździerzu i dopiero wtedy dodajemy do potraw. Poddane obróbce termicznej (np. podsmażone na początku), będą znacznie ostrzejsze.

Skład: chilli czerwone odmiana Phrik - khee - nuu

Kraj pochodzenia: Tajlandia

Waga 100g

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

  Tajska Kolendra Świeża 50g

Tajska Kolendra Świeża 50g

Świeża tajska kolendra, pęczek bez korzenia.

 Bakłażan Tajski Miniaturowy Zielony Świeży 1kg

Bakłażan Tajski Miniaturowy Zielony Świeży 1kg

Chrupiący, słodkawy bakłażan, idealny do green curry i sałatek

 Swańska Sól 40g

Swańska Sól 40g

Swańska Sól to mieszanka ziół oraz soli wydobywanej z gór Kaukazu. Mieszanka pochodzi z górzystego regionu Swanetii.

 Grzyby białe Buna Shimeji świeże 150g

Grzyby białe Buna Shimeji świeże 150g

Jędrne, pyszne grzyby do smażenia i gotowania

 Sos rybny 200ml Tiparos

Sos rybny 200ml Tiparos

Kluczowy składnik kuchni tajskiej odpowiedzialny za smak umami.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store