Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Chilli Czerwone Świeże 10g [PRODUKT ROZWAŻANY]

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

2,50 zł

Opis produktu

Tajskie  papryczki chilli, odmiana Phrik - khee - nuu, nazywana również Bird's Eye Chilli.

W skali Scoville'a osiąga 50 000 - 100 000 punktów.

W kuchni tajskiej nie sposób obejść się bez tych ostrych w smaku papryczek. Nie ważne, jakiego rodzaju papryczek chilli używamy, zawsze należy z nimi postępować ostrożnie, tak by olejki eteryczne nie dostały się do oczu lub na błony śluzowe, gdyż powodują bardzo silne i długotrwałe pieczenie.

Kapsaicyna (substancja odpowiedzialna za pikantność), skumulowana jest w nasionach, więc jeśli nie zależy nam na piekielnej pikantności, należy odciąć "czapeczkę" od góry strączka, rozciąć go na połowę pod strumieniem zimnej wody i oczyścić z nasion.

Papryczki chilli drobno siekamy lub miażdżymy w moździerzu i dopiero wtedy dodajemy do potraw. Poddane obróbce termicznej (np. podsmażone na początku), będą znacznie ostrzejsze.

Skład: chilli czerwone odmiana Phrik - khee - nuu

Kraj pochodzenia: Tajlandia

Waga 100g

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 VOUCHER NA KURS SUSHI I

VOUCHER NA KURS SUSHI I

Dla każdego fana kręcenia rolek

 Indonezyjska pasta curry do warzyw (Sayur Lodeh) 50g AGH

Indonezyjska pasta curry do warzyw (Sayur Lodeh) 50g AGH

Indonezyjska pasta curry do warzyw (Sayur Lodeh) 50g AGH

 Miso Shiro (jasne) Hikari 1kg

Miso Shiro (jasne) Hikari 1kg

Jasna pasta miso japońskiej firmy Hikari

 Indyjska Mieszanka Pięciu Ziaren | Panch Puren 100g TRS

Indyjska Mieszanka Pięciu Ziaren | Panch Puren 100g TRS

Doskonałej jakości przyprawa, znanej na całym świecie firmy TRS.

 Harissa Ostra Pasta Paprykowa 70g (tubka) Le Phare du Cap Bon

Harissa Ostra Pasta Paprykowa 70g (tubka) Le Phare du Cap Bon

Aromatyczna, pikantna pasta na bazie papryczek chilli


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store