Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Sos Chilli Sambal Oelek (Chilli Paste Oelek) 200g Windmill

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

5,90 zł

Opis produktu

Sambal Oelek to jeden z najpopularniejszych sosów stosowanych w Indonezji i jedna z podstawowych przypraw wykorzystywanych do zaostrzania smaku większości lokalnych potraw. Sambal Oelek to przecier z ostrych papryczek chili.

Tradycyjne sambal ucierany jest ześwieżych papryczek chilli z przyprawami w kamiennym moździerzu. Tekstura sosu Sambal jest wyczuwalnie gruboziarnista, z wyczuwalnymi pestkami papryki chili.
Sambal ma wyczuwalny kwaskowaty posmak.

Zastosowanie: Sambal Oelek wykorzystywany jest najczęściej jako marynata do mięs i owoców morza. Sam sambal bywa też stosowany jako dodatek do sosów, zup i sałatek oraz jako klasyczny ostry sos kanapkowy.

Skład: chili 86%, sól, regulator kwasowości E260 (kwas octowy) i E330 (kwas cytrynowy), konserwant E211 (benzoesan sodu).
Kraj pochodzenia: Holandia (kraj producenta)

Waga: 200g

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Grzyby Słomiane w Zalewie (Straw Mushroom) 425g Jefi/Daimond/KS

Grzyby Słomiane w Zalewie (Straw Mushroom) 425g Jefi/Daimond/KS

Straw mushroom w zalewie, 425 g.

 Glony Wakame / Miyeok (Dried Wakame Seaweed) 50g

Glony Wakame / Miyeok (Dried Wakame Seaweed) 50g

Wakame, 50 g.

 Mieszanka Przypraw Garam Masala (Garam Masala Powder) 100g TRS

Mieszanka Przypraw Garam Masala (Garam Masala Powder) 100g TRS

Jedna z najbardziej znanych przypraw kuchni indyjskiej, nieodzowna do przygotowania dania Tikka masala.

 Pasta Nasi Goreng AHG 50g

Pasta Nasi Goreng AHG 50g

Gotowa pasta do przygotowania smażonego ryżu po indonezyjsku.

 Toban Djan - ostry sos chilli z fasolą 368g Lee Kum Kee

Toban Djan - ostry sos chilli z fasolą 368g Lee Kum Kee

Ostry sos z czerwonego chilli, z dodatkiem fasoli i bobu


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store