Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Sos Chilli Sambal Oelek (Chilli Paste Oelek) 200g Windmill

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

6,90 zł

Opis produktu

Sambal Oelek to jeden z najpopularniejszych sosów stosowanych w Indonezji i jedna z podstawowych przypraw wykorzystywanych do zaostrzania smaku większości lokalnych potraw. Sambal Oelek to przecier z ostrych papryczek chili.

Tradycyjne sambal ucierany jest ześwieżych papryczek chilli z przyprawami w kamiennym moździerzu. Tekstura sosu Sambal jest wyczuwalnie gruboziarnista, z wyczuwalnymi pestkami papryki chili.
Sambal ma wyczuwalny kwaskowaty posmak.

Zastosowanie: Sambal Oelek wykorzystywany jest najczęściej jako marynata do mięs i owoców morza. Sam sambal bywa też stosowany jako dodatek do sosów, zup i sałatek oraz jako klasyczny ostry sos kanapkowy.

Skład: chili 86%, sól, regulator kwasowości E260 (kwas octowy) i E330 (kwas cytrynowy), konserwant E211 (benzoesan sodu).
Kraj pochodzenia: Holandia (kraj producenta)

Waga: 200g

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Masło Ghee 500g Khanum

Masło Ghee 500g Khanum

Oryginalne indyjskie masło ghee.

 Jasna Pasta Miso (White Miso Paste) | Miso Shiro 400g Hikari [Korea]

Jasna Pasta Miso (White Miso Paste) | Miso Shiro 400g Hikari [Korea]

Miso Shiro - jasna pasta z fermentowanej soi, podstawa japońskiej zupy miso.

 Cynamonowiec Wonny Kora (Dalchini Whole) 50g TRS

Cynamonowiec Wonny Kora (Dalchini Whole) 50g TRS

Cynamonowiec Wonny (kora drzewa Cassii).

 Liście Pandanu 250g [PRODUKT MROŻONY]

Liście Pandanu 250g [PRODUKT MROŻONY]

Aromatyczne liście nadadzą potrawom pięknego zapachu i koloru.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store