Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2021-12-03 | Kurs kuchni włoskiej 5 wolnych miejsc

270,00 zł

Opis produktu

Uwielbiana na całym świecie, ciesząca się niemalejącą popularnością i mnóstwem interpretacji. Podczas warsztatów obalimy mity, przekażemy Wam oryginalne receptury i w końcu ugotujemy prawdziwą włoską ucztę. Przyrządzimy klasyczne włoskie risotto z ryżem ugotowanym w punkt, poznamy tajemnicę al dente, upichcimy oryginalną carbonarę, a całość zwieńczymy prawdziwym tiramisu. Będzie jak u włoskiej mammy!

UWAGA

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym podział pracy w grupach oraz program szkolenia mogą ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 03 grudnia 2021, piątek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-12 osób

Zajęcia praktyczne:

• Bruschetta con pate di olive - grzanki z pastą z oliwek
• Frittata di zucchine e gamberetti - zapiekanka z cukinią i krewetkami
• Rigatoni alla carbonara - klasyczny rzymski makaron z boczkiem w jajecznym sosie
• Risotto ai funghi - ryż z grzybami i włoską kiełbasą
• Tiramisu - kawowy deser z biszkoptami i serkiem mascarpone

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Nicolla Palladini

Rodowity rzymianin. Z zawodu jest aktorem i reżyserem. Pasję do gotowania odziedziczył po swojej babci, która podarowała mu zeszyt pełen tradycyjnych, włoskich przepisów. Częścią z nich podzieli się z wami podczas warsztatów.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store