Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2021-01-21 | Kurs kuchni gruzińskiej Zmiana terminu

220,00 zł

Opis produktu

Kuchnia gruzińska, pełna aromatycznych przypraw, warzyw, kolendry, włoskich orzechów i granatów. Dzięki naciskowi na wysoką jakość produktów, przykładaniu wagi do sezonowości oraz tradycji, kuchnia gruzińska może pochwalić się swoją rozpoznawalnością i uwielbieniem na całym świecie. Podczas naszego szkolenia z rodowitym Gruzinem pokażemy Wam sztandarowe dania tego regionu świata. Klasyczne roladki z grillowanego bakłażana obficie nadziane aromatyczną pastą orzechową, chaczapuri, klasyczne chinkali oraz słodki deser.

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz

Kurs może być zrealizowany w ramach pakietu azjatyckiego.

Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w powyższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie, zostanie wysłane pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 21 stycznia 2020, czwartek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Chaczapuri - gruziński placek z serem
• Badridżani - grillowane bakłażany nadziewane aromatyczną pastą z orzechów włoskich z granatem
• Chinkali - tradycyjne pierożki gruzińskie z mięsem
• Pelamuszi - gruziński "budyń" na bazie soku winogronowego z orzechami

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Gagik Grigoryan

Edukator kulturowy. Rodowity Gruzin z miasta Batumi. Prowadzi szkolenia i warsztaty dotyczące kultury kaukaskiej, w tym gruzińskiej. Gotowanie jest jego pasją. Z przyjemnością dzieli się z kursantami tajemnicami kuchni gruzińskiej i ormiańskiej. Zasypuje ciekawostkami i karmi doskonałą kuchnią.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store