Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2022-03-08 | Kurs kuchni gruzińskiej

290,00 zł

Opis produktu

Kuchnia gruzińska, pełna aromatycznych przypraw, warzyw, kolendry, włoskich orzechów i granatów. Dzięki naciskowi na wysoką jakość produktów, przykładaniu wagi do sezonowości oraz tradycji, kuchnia gruzińska może pochwalić się swoją rozpoznawalnością i uwielbieniem na całym świecie. Podczas naszego szkolenia z rodowitym Gruzinem pokażemy Wam sztandarowe dania tego regionu świata. Klasyczne roladki z grillowanego bakłażana obficie nadziane aromatyczną pastą orzechową, chaczapuri, klasyczne chinkali oraz słodki deser.

Kurs może być zrealizowany w ramach pakietu azjatyckiego.

UWAGA

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym podział pracy w grupach oraz program szkolenia mogą ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 08 marca 2022, wtorek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Chaczapuri - gruziński placek z serem
• Badridżani - grillowane bakłażany nadziewane aromatyczną pastą z orzechów włoskich z granatem
• Chinkali - tradycyjne pierożki gruzińskie z mięsem
• Pelamuszi - gruziński "budyń" na bazie soku winogronowego z orzechami

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Gagik Grigoryan

Edukator kulturowy. Rodowity Gruzin z miasta Batumi. Prowadzi szkolenia i warsztaty dotyczące kultury kaukaskiej, w tym gruzińskiej. Gotowanie jest jego pasją. Z przyjemnością dzieli się z kursantami tajemnicami kuchni gruzińskiej i ormiańskiej. Zasypuje ciekawostkami i karmi doskonałą kuchnią.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store