Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Sos rybny Chin-Su 500ml

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

21,50 zł

Opis produktu

Sos rybny to podstawowy i niezbędny składnik kuchni Azji Południowo-Wschodniej. Sos Chin-Su to sos wytwarzany metodą wietnamską z fermentowanych sardeli (anchovis), z dodatkiem aromatu łososia.

Sos ten odpowiedzialny jest za smak umami w daniach kuchni wietnamskiej; nadaje potrawom słonego smaku i charakterystycznej głębi. Ma charakterystyczny bardzo intensywny zapach.

W kuchni wietnamskiej sosu rybnego używa się praktycznie do wszystkich dań wytrawnych: zup, curry, sałatek, dań typu stir fry, dipów.

RozwińZwiń Opis

skład

woda, ekstrakt z sardeli 33%, sól 19%, cukier 3%, aminowasy (alanina, glicyna), wzmacniacz smaku (glutaminian sodu E621, guanylan disodowy E627, inozynian disodowy E631, kwas glutaminowy E620), kwas octowy E260, kwas cytrynowy E330, syntetyczny smak łososia, konserwanty (sorbinian potasu E202, benzoesan sodu E211), stabilizator (guma ksantanowa E415), naturalny kolor (karmel E150a, karminy E120), aspartam E951

kraj pochodzenia

Wietnam

pojemność  

500 ml

przechowywanie

przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Sos Sojowy Ciemny 150 ml Kikkoman (dyspenser)

Sos Sojowy Ciemny 150 ml Kikkoman (dyspenser)

Klasyczny sos sojowy do kuchni japońskiej, sushi, marynat i gotowania

 Pasta Curry Zielona 400g LOBO

Pasta Curry Zielona 400g LOBO

Pasty Curry zielona, 400 g.

 Galangal korzeń świeży 1kg

Galangal korzeń świeży 1kg

Świeży korzeń galangalu to niezbędny składnik wielu dań kuchni tajskiej.

 Pasta Panang Curry 50g Lobo

Pasta Panang Curry 50g Lobo

Pasta panang curry.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store