Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Sos rybny Chin-Su 500ml

Produkt archiwalny

Opis produktu

Sos rybny to podstawowy i niezbędny składnik kuchni Azji Południowo-Wschodniej. Sos Chin-Su to sos wytwarzany metodą wietnamską z fermentowanych sardeli (anchovis), z dodatkiem aromatu łososia.

Sos ten odpowiedzialny jest za smak umami w daniach kuchni wietnamskiej; nadaje potrawom słonego smaku i charakterystycznej głębi. Ma charakterystyczny bardzo intensywny zapach.

W kuchni wietnamskiej sosu rybnego używa się praktycznie do wszystkich dań wytrawnych: zup, curry, sałatek, dań typu stir fry, dipów.

RozwińZwiń Opis

skład

woda, ekstrakt z sardeli 33%, sól 19%, cukier 3%, aminowasy (alanina, glicyna), wzmacniacz smaku (glutaminian sodu E621, guanylan disodowy E627, inozynian disodowy E631, kwas glutaminowy E620), kwas octowy E260, kwas cytrynowy E330, syntetyczny smak łososia, konserwanty (sorbinian potasu E202, benzoesan sodu E211), stabilizator (guma ksantanowa E415), naturalny kolor (karmel E150a, karminy E120), aspartam E951

kraj pochodzenia

Wietnam

pojemność  

500 ml

przechowywanie

przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Utsho Suneli Przyprawa 40g

Utsho Suneli Przyprawa 40g

Utsho Suneli (kozieradka błękitna) to podstawowa przyprawa kuchni gruzińskiej. Dodawana do zup i wszelkiego rodzaju sosów. Utsho Suneli stanowi podstawowy składnik khmeli suneli.

 Sos Sojowy Ciemny Superior (Superior Soy Sauce Dark) 600ml Haiyin Bridge

Sos Sojowy Ciemny Superior (Superior Soy Sauce Dark) 600ml Haiyin Bridge

Chiński ciemny sos sojowy Superior.

 Pasta Curry Żółta (Yellow Curry Paste) 400g LOBO

Pasta Curry Żółta (Yellow Curry Paste) 400g LOBO

Pasty Curry żółta, 400 g.

 Kardamon Czarny (Large Black Cardamom) | Moti Elaichi 50g TRS

Kardamon Czarny (Large Black Cardamom) | Moti Elaichi 50g TRS

Kardamon Czarny 50g TRS

 Mieszanka Przypraw Garam Masala (Garam Masala Powder) 100g TRS

Mieszanka Przypraw Garam Masala (Garam Masala Powder) 100g TRS

Jedna z najbardziej znanych przypraw kuchni indyjskiej, nieodzowna do przygotowania dania Tikka masala.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store