Ramen Hot Chicken Jjajang 140g SamYang
-
Dostępność:
Jest – dostępne w Składzie Bananów
-
Producent:
Opis produktu
Koreański Ramen w wersji Jjajang.
Znana na całym świecie ostra zupka ramen o smaku pieczonego kurczaka prosto z Korei. Podbiła już serca milionów! W przeciwieństwie do klasycznych zupek chińskich przygotowanie jej zajmuje troszkę dłużej (7-10 minut) ale za to odwdzięcza się niezwykłym aromatem oraz ostrością.
Przygotowanie:
1) Zagotuj 550ml wody, dodaj makaron i gotuj przez 5 minut.
2) Odlej wodę tak aby w garnku/patelni z makaronem pozostało jej około 8 łyżek stołowych - 100ml.
3) Dodaj bazę do zupy i smaż na dużym ogniu przez 30 sekund ciągle mieszając.
4) Przenieś gotowe danie na talerz i udekoruj mieszanką sezamu i nori, którą również znajdziesz w paczce.
Gotowe danie można wzbogacić również własnymi przyprawami i ziołami, na przykład kolendrą czy bazylią.
Skład:
- Makaron 69,4%: mąka pszenna, modyfikowana skrobia z tapioki, olej palmowy, gluten pszenny, sól, gliceryna, olej sojowy, substancja zagęszczająca (guma guar E412), woda oczyszczona, emulgator (lecytyna E322), regulator kwasowości E501, węglan sodu E500, wodorofosforan sodu E339, kwas cytrynowy E330, aromat zielonej herbaty.
- Baza zupy 28,1%: woda, pasta z czarnej fasoli, biały cukier, sztuczny aromat z kurczaka, cebula, sos sojowy, olej sojowy, pełne mleko w proszku, ser mozzarella w proszku, proszek z papryczek chilli, proszek z czerwonej papryki, mleko w proszku, modyfikowana skrobia ziemniaczana, barwnik karmelowy, drożdże w proszku, czosnek, masło w proszku, sól, teksturowane białko sojowe w proszku, odbarwiony ekstrakt z chili, śmietanka bez mleka, ekstrakt z papryki, syrop kukurydziany, wzmacniacz smaku: 5-rybonukleotyd disodowy E635, mielony czarny pieprz, regulator kwasowości E501, węglan sodu E500, wodorofosforan sodu E339, pirofosforan sodu E450.
- Przyprawa 2,5%: suszona marchewka, suszona kapusta, liofilizowany zielony groszek, szuszona cebula, teksturowane białko roślinne.
Waga: 140g.
Kraj pochodzenia: Korea.