skład
Woda, soja 27%, mąka pszenna, sól, fermentowana soja 3%, alkohol, pszenica, odtłuszczona soja 0,4%, fermentowany jęczmień, wzmacniacze smaku: E631, E627, soja w proszku 0,01%. Może zawierać skorupiaki, ryby, mięczaki.
Dostępność:
3-5 dni
Doenjang jest to koreańska pasta z fermentowanej soi. Od popularnej pasty miso różni się wykorzystanymi do precesu fermentacji bakteriami. Paste tą wykorzystuję się do zup, potrawek typu jjigae czy dań smażonych, ale również jako składnik marynaty czy różnych sosów i past. Doenjang jest również jednym ze składników pasty ssamjang.
Woda, soja 27%, mąka pszenna, sól, fermentowana soja 3%, alkohol, pszenica, odtłuszczona soja 0,4%, fermentowany jęczmień, wzmacniacze smaku: E631, E627, soja w proszku 0,01%. Może zawierać skorupiaki, ryby, mięczaki.
Korea
500g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku tygodni.