Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2021-10-18 | Kurs gotowania z Darią Ładochą: kierunek Tajlandia brak miejsc lista rezerwowa

350,00 zł

Opis produktu

Czyli najlepsze smaki kuchni tajskiej w wydaniu uwielbianej Darii Ładochy!
Zapraszamy na autorski cykl warsztatów z oryginalnymi kompozycjami trenerki oraz, jak zwykle, porządną dawką wiedzy i inspiracji. Podyskutujemy o kulinarnej kulturze Tajlandii oraz jej zróżnicowaniu pod względem geograficznym, poznamy nietypowe produkty oraz techniki gotowania i wreszcie przygotujemy pięć wyśmienitych dań, które przypadną do gustu najbardziej wybrednym podniebieniom. Kurs polecamy szczególnie osobom, które mają już za sobą pierwsze doświadczenia z kuchnią tajską.
Daj się wciągnąć w kulinarny świat Darii!

Kurs może być zrealizowany w ramach pakietu azjatyckiego.

UWAGA

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym podział pracy w grupach oraz program szkolenia mogą ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 18 października 2021, poniedziałek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4-5 godzin
  • Grupa: 12-20 osób

Zajęcia praktyczne:

• Zupa Tom Yum z owocami morza i zielonym pieprzem
• Pad Thai, czyli smażony makaron ryżowy z krewetkami i tofu
• Gotowana ryba na parze w liściach bananowca z pikantnym sosem z limonki
• Sałatka z kurczakiem w sosie słodko - kwaśnym
• Owoce po tajsku w wodzie różanej z dodatkiem sorbetu z mango

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Przekąski
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Daria Ładocha

Doświadczona trenerka kuchni tajskiej, specjalistka od zdrowej żywności i diet, dziennikarka kulinarna, coach zdrowia. Autorka książek kulinarnych, prowadząca programy w TVN oraz Kuchni+. Zwyciężczyni drugiej edycji programu "Agent Gwiazdy" oraz promotorka nowoczesnej kuchni w kampanii reklamowej sieci sklepów Lidl. Swoją wiedzą dzieli się również na swoich blogach "Mamałyga" oraz "One more thai". Prywatnie zaś to szalenie otwarta osoba z niesamowitą charyzmą, która swoją pasją zaraża każdego, kto ma z nią do czynienia.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store