Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2021-12-04 | Tajemnice czekolady brak miejsc lista rezerwowa

300,00 zł

Opis produktu

Profesjonalne wprowadzenie w tajemnice królowej słodkości - czekolady. Pod okiem trenerki przeniesiecie się do czekoladowego laboratorium, gdzie od podstaw stworzycie czekoladki z najwyższej półki.

Zapraszamy na intensywne czterogodzinne warsztaty, podczas których poznacie niezwykłą historię czekolady i przejdziecie przez cały proces robienia czekoladek z form poliestrowych. Nauczycie się temperowania czekolady na kamieniu, wylewania form, komponowania nadzień ganaszowych, pracy z kolorem i techniki zdobienia czekoladek. A zrobione przez siebie autorskie czekoladki zabierzecie ze sobą do domu.

Kurs kierowany jest zarówno dla osób, które już pracowały z czekoladą, jak i dla wszystkich tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z królową słodkości. :)

Kurs może być zrealizowany w ramach pakietu cukierniczego.

UWAGA

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich czekoladek. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę czekoladek i słodkości.
Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym podział pracy w grupach oraz program szkolenia mogą ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 04 grudnia 2021, sobota, godz. 09:00
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-12 osób

Zajęcia teoretyczne:

• Historia i rodzaje czekolady
• Podstawowe narzędzia i sprzęt do produkcji czekoladek
• Techniki przygotowywania czekolady
• Teoria procesu temperowania

Zajęcia praktyczne:

• Klucz do sukcesu - temperowanie w praktyce
• Czekolada i kolor - barwniki do czekolady, zabawa z kolorem, kiedy rzemiosło staje się sztuką?
• Praliny - tworzenie form i ganaszy, czyli specjalnych rodzajów nadzienia
• Środek - jak zrobić nadzienie?
• Tworzenie pralin
• Przygotowanie własnej czekolady i dodatków smakowych
• Kombinacje z rodzajami czekolady: białą, mleczną i ciemną
• Przygotowywanie czekoladek dla leniwych

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Dorota Jaworska

Niekwestionowana specjalistka w świecie czekolady. Profesjonalistka w każdym calu. Łączy w sobie stanowczość i rzeczowość z nieskończonymi pokładami cierpliwości i artystycznego kunsztu. Jej czekoladki doceniła sama Magda Gessler.

Co klienci kupowali razem z tym produktem?


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store