Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2022-01-14 | Kurs kulinarny: wołowina brak miejsc lista rezerwowa

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

350,00 zł

Opis produktu

Obróbka wołowiny, czyli wszystko to, co każdy mięsożerca wiedzieć i umieć powinien! Absolutny must dla miłośników tego szlachetnego mięsa, którzy stawiają swoje pierwsze kuchenne kroki z daniami z wołowiny lub pragną podnieść poziom swoich dotychczasowych umiejętności.

Smakowite szkolenie otworzy część teoretyczna, podczas której dowiecie się, czym charakteryzują się poszczególne części wołu, jak się z nimi obchodzić oraz w których daniach można najpełniej wykorzystać ich zalety. Porozmawiamy o wartościach odżywczych wołowiny oraz świadomej konsumpcji, a także nie zabraknie wskazówek, gdzie najlepiej zaopatrywać się w jakościowe mięso wołowe i na co warto zwracać uwagę przy jego zakupie.

Podczas części praktycznej przygotujemy tatara na sposób francuski, orzeźwiającą sałatkę na bazie soczystego rostbefu oraz nauczymy Was jak smażyć perfekcyjne steki. Nie zabraknie mięsa duszonego, rozpływające się w ustach, a całość zwieńczy obłędny czekoladowy deser.

UWAGA

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym podział pracy w grupach oraz program szkolenia mogą ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 14 stycznia 2021, piątek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Tartare aller-retour – obsmażany stek tatarski na sposób francuski
• Orzeźwiająca sałatka tajska z rostbefem i sezonowymi owocami
• Stek z polędwicy z tymiankowym sosem i lekką sałatą z vinaigrette
• Wołowina po burgundzku – duszony udziec wołowy w winnym sosie z warzywami
• Mus czekoladowy z sezonowymi owocami w alkoholu

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Kieliszek wina
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Tom Ekler

Trener kulinarny i gastronom z wieloletnim doświadczeniem. Pracował w renomowanych restauracjach w Polsce, Wielkiej Brytanii i Stanach Zjednoczonych. Z wyróżnieniem ukończył University of West London (Międzynarodowa Sztuka Kulinarna). Specjalista od win Starego i Nowego Świata oraz kuchni europejskiej bazującej na la cuisine nouvelle.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store