Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2021-12-01 | Kurs kuchni meksykańskiej brak miejsc lista rezerwowa

270,00 zł

Opis produktu

Kolorowa, piekielnie ostra i uwielbiana. Kuchnia meksykańska. Kilkadziesiąt rodzajów papryczek chilli, maślane awokado w najlepszej postaci, mnóstwo kukurydzy, fasoli i oczywiście tortille. Pod czujnym okiem naszej trenerki, w otoczeniu zieleni naszego ogrodu, przygotujecie oryginalne dania prosto z gorącego Meksyku, a także te inspirowane kuchnią tex-mex.

Duża dawka wiedzy, tajniki, kuchenne triki i oczywiście mnóstwo doskonałego jedzenia!

UWAGA

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym podział pracy w grupach oraz program szkolenia mogą ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 1 grudnia 2021, środa, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-12 osób

Zajęcia praktyczne:

• Tostadas de Bacalao - chrupiąca tortilla kukurydziana faszerowana dorszem, z oliwkami i jalapeño
• Ensalada de manzana - sałatka z jabłkami i orzechami z sosem śmietankowym
• Tamales jarochos - masa kukurydziana z wieprzowiną w sosie adobo, pieczona w liściu bananowca
• Buñuelos - chrupiące placki pszenne z sosem klonowym i lodami waniliowym
• Ponche - napar owocowy z cynamonem i tequila

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Kieliszek wina
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Isabel Balderas

Rodowita Meksykanka z Puebla. Szefowa kuchni warszawskiej restauracji Dos Tachos. Pracowała w renomowanych restauracjach w Meksyku i w Europie. Gościnnie gotuje w programie "Pytanie na śniadanie". Prywatnie to niesamowita osoba, z którą po prostu trzeba się spotkać, posłuchać i ugotować prawdziwe meksykańskie jedzenie!

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store