Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2021-10-19 | Kurs kuchni włoskiej brak miejsc lista rezerwowa

270,00 zł

Opis produktu

"Kuchni włoskiej jako takiej nie ma", mówi Alfredo, "I nas też nie ma", dodaje Leonardo. 
 
Bo jak zdefiniować kuchnię, na którą składa się tak wiele zmiennych? Tak różne kuchnie regionalne, tak różne tradycje i tak wiele swobody w definiowaniu ulubionych smaków całej Europy? Nie zamkniemy jej w jednej szkatułce, jednak  nie możemy też zapominać o kilku żelaznych, rządzących nią, zasadach.  Musimy opowiedzieć  o jej  filozofii, która wychodząc poza granice Włoch, zniknęła gdzieś między litrami śmietany, masą przypraw i pizzową gorączką :)
 
Prostota, smaki wydobywane z pojedynczych składników, idea past i świeżych ziół, oryginalnie przyrządzanych sosów, trochę historii na temat dań i niepowtarzalne towarzystwo szalonych Włochów - tak w jednym zdaniu można opisać te warsztaty. :)

Zapraszamy na lekcje gotowania kuchni włoskiej z Alfredo i Leonardo!

UWAGA

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym podział pracy w grupach oraz program szkolenia mogą ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 19 października 2021, wtorek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Bruschetta z tapenade z karczochów i tuńczyka
• Sałatka z pomarańczą i fenkułem
• Risotto z dynią
• Spaghetti aglio olio e peperoncino
• Tiramisu - popularny deser włoski z dodatkiem kawy i likieru

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Kieliszek wina
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzą

Alfredo Boscolo i Leonardo Masi

Alfredo – restaurator, właściciel Culiinaria Italiana, doktor historii Europy, autor felietonów i przepisów kulinarnych, Leonardo - doktor polonistyki, wykładowca. Razem - autorzy książki “Kuchnia Dantego” oraz trenerzy kuchni włoskiej w Instytucie Sztuki Kulinarnej.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store