Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2021-11-09 | Kurs kuchni wietnamskiej brak miejsc lista rezerwowa

270,00 zł

Opis produktu

Choć od lat obecna na polskich ulicach, kuchnia wietnamska skrywa wciąż wiele sekretów. Warto lepiej ją poznać, choćby dlatego, że to jedna z najzdrowszych i najlżejszych kuchni Azji.

Na wietnamskich stołach królują świeże zioła, dania z woka, wolno gotowane wywary oraz lekki makaron ryżowy, jako uniwersalny dodatek do potraw i niezastąpiony lokalny sos rybny.

Szkolenie z przyrządzania smaków Wietnamu z pewnością uraduje każdego bywalca barów w Wólce Kosowskiej czy smakosza z rozrzewnieniem wspominającego legendarne kulinarne perły ze Stadionu X-lecia!

Kurs może być zrealizowany w ramach pakietu azjatyckiego.

UWAGA

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym podział pracy w grupach oraz program szkolenia mogą ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 9 listopada 2021, wtorek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Phở gà - wietnamska zupa z kurczakiem
• Gỏi cuốn - summer rollsy z krewetkami, boczkiem i świeżymi wietnamskimi ziołami
• Gỏi gà bắp cải - Sałatka z piklami, kurczakiem i kolendrą
• Bún bò Nam Bộ - Makaron z wołowiną w stylu południowo-wietnamskim
• Sinh tố bơ - Krem z awokado z mlekiem skondensowanym

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Wiktoria Górecka

Autorka bloga Pyza made in Poland. Z wykształcenia psycholog kulturowy i psychodietetyk. Ogrom wiedzy na temat kuchni Azji wyniosła z licznych podróży po krajach tego kontynetu. Niekwestionowany autorytet kuchni wietnamskiej. Jej warsztaty to smakowita mieszanka teorii i praktyki.

Co klienci kupowali razem z tym produktem?


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store