Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2021-11-03 | Kurs kulinarny: Ramen brak miejsc lista rezerwowa

300,00 zł

Opis produktu

Uwielbiasz ramen, ale nie wiesz jak się za niego zabrać w domu? Myślisz, że to bardzo czasochłonna sprawa i nie warto nawet próbować? A może interesujesz się kuchnią japońską i to najwyższy czas by zająć sie tematem ramenu? A może zastanawiasz się czy ramen to zupa, danie czy makaron?
Nasz kurs ramen przygotowaliśmy właśnie dla Ciebie!
Z doświadczonym kucharzem Pawłem Dobierskim przejdziemy przez każdy etap tworzenia ramenu. Poprzez aromatyczny bulion, bazę tarę, olej smakowy, gotowany boczek, dodatki finalne, w końcu przez domowy makaron oraz marynowane jajka. Rozłożymy ramen na czynniki pierwsze, omówimy każdy element i przede wszystkim - pokażemy, że domowy ramen to wyjątkowe wyzwanie, a efekt cieszy jak żaden.
Zostań mistrzem ramenu w swoim domu, zapisz się na nasz kurs!

UWAGA

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu ramenu. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę składników do ramenu. Finalnie każdy Uczestnik wykańcza swoją własną miskę ramenu. Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym podział pracy w grupach oraz program szkolenia mogą ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 3 listopada 2021, środa, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Przygotowanie domowego makaronu ramen
• Przygotowanie marynowanych jajek do ramenu
• Przygotowanie tare
• Przygotowanie oleju smakowego
• Przygotowanie boczku chasu
• Przygotowanie dodatków końcowych
• Finalne złożenie ramenu shoyu

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Paweł Dobierski

Z zawodu astronom, pasjonat Gwiezdnych Wojen, gotuje ramen od 5 lat i ciągle mu mało. Po wizycie w Japonii jego pasja do gotowania eksplodowała, a zamiłowanie do ramenu jeszcze bardziej wzrosło. Obecnie jest szefem kuchni w Yatta Ramen na Postępu 5, ale nie obce mu są ramenowe PopUpy, które robił w Yatta Ramen w Warszawie oraz Yemse2 we Wrocławiu. Perfekcjonista, który dba o każdy szczegół wykonywanych przez siebie dań. Zwraca szczególną uwagę na jakość użytych składników, nie stosuje półśrodków. Ma być oryginalnie, pysznie, estetycznie i pięknie.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store