skład
Soja, pszenica, sól.
Dostępność:
Jest – dostępne w Składzie Bananów
Sos sojowy Shibanuma Ohitachi (Nama Shoyu) jest wytwarzany wyłącznie przy użyciu japońskich ziaren soi z własnej uprawy Shibanuma w Ibaraki i powoli dojrzewa w ponad 200-letnich drewnianych beczkach. Sos ten nie jest poddawany obróbce cieplnej, dzięki czemu posiada unikalny, a zarazem, delikatny smak i aromat, jednocześnie bogaty w umami. W Japonii zaliczany jest do bardzo wysokiej jakości sosów i produkowany jest jedynie z najwyższej jakości naturalnych składników. Jest to ciemny sos sojowy koikuchi.
Firma Shibanuma specjalizuje się w produkcji sosów sojowych od ponad 320 lat przez 18 pokoleń. Produkty te wytwarzane z wysokiej jakości soi i pszenicy uprawianej w regionie Ibaraki, położonym w północno-wschodniej części Kanto w Japonii. W okresie Edo sosy te uważane były za najlepsze, a dzisiaj są oni jedynym producentem sosów sojowych w mieście Tsuchiura.
Sekretem sosu sojowego Shibanumy są oryginalne drewniane beczki tradycyjnie używane do fermentacji i dojrzewania. Beczki te zawierają naturalne mikroorganizmy koji, czyli pleśnie z rodzaju Aspergillus, które z połączeniu z oryginalną technologia produkcji są kluczem do wysokiej jakości produktu.
Soja, pszenica, sól.
Japonia
100ml
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.