skład
Soja, pszenica, sól.
Dostępność:
3-5 dni
Shibanuma Nama Ki to japoński, ciemny sos sojowy wyprodukowany wyłącznie z wysokiej jakości składników. Do produkcji używane są wyselekcjonowane ziarna soi, pszenica i sól. Sos ten jest niepasteryzowany dzięki czemu charakteryzuje się unikalnym smakiem i zapachem. Sos sojowy firmy Shibanuma produkowany jest tradycyjną metodą w drewnianych beczkach.
Firma Shibanuma specjalizuje się w produkcji sosów sojowych od ponad 320 lat przez 18 pokoleń. Produkty te wytwarzane z wysokiej jakości soi i pszenicy uprawianej w regionie Ibaraki, położonym w północno-wschodniej części Kanto w Japonii. W okresie Edo sosy te uważane były za najlepsze, a dzisiaj są oni jedynym producentem sosów sojowych w mieście Tsuchiura.
Sekretem sosu sojowego Shibanumy są oryginalne drewniane beczki tradycyjnie używane do fermentacji i dojrzewania. Beczki te zawierają naturalne mikroorganizmy koji, czyli pleśnie z rodzaju Aspergillus, które z połączeniu z oryginalną technologia produkcji są kluczem do wysokiej jakości produktu.
Soja, pszenica, sól.
Japonia
200ml
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.