skład
Sos sojowy, katsuobushi, mirin, kombu, syrop o obniżonej zawartości cukru, hydrolizat białka, ocet, alkohol, regulator kwasowości, płynny dym wędzarniczy, soja, pszenica.
Dostępność:
Jest – dostępne w Składzie Bananów
Sos sojowy Shiho jest oryginalnym japońskim, ciemnym sosem o obniżonej zawartości soli. Sos ten posiada o 40% mniej soli niż klasyczne sosy sojowe.Wyprodukowany został tradycyjną metodą w drewnianych kadziach. Do produkcji tego sosu dodane zostały wodorosty kombu oraz płatki ryby bonito, aby nadać mu niepowtarzalnego smaku i aromatu. Sos ten charakteryzuje się bogatym smakiem umami.
Firma Shibanuma specjalizuje się w produkcji sosów sojowych od ponad 320 lat przez 18 pokoleń. Produkty te wytwarzane z wysokiej jakości soi i pszenicy uprawianej w regionie Ibaraki, położonym w północno-wschodniej części Kanto w Japonii. W okresie Edo sosy te uważane były za najlepsze, a dzisiaj są oni jedynym producentem sosów sojowych w mieście Tsuchiura.
Sekretem sosu sojowego Shibanumy są oryginalne drewniane beczki tradycyjnie używane do fermentacji i dojrzewania. Beczki te zawierają naturalne mikroorganizmy koji, czyli pleśnie z rodzaju Aspergillus, które z połączeniu z oryginalną technologia produkcji są kluczem do wysokiej jakości produktu.
Sos sojowy, katsuobushi, mirin, kombu, syrop o obniżonej zawartości cukru, hydrolizat białka, ocet, alkohol, regulator kwasowości, płynny dym wędzarniczy, soja, pszenica.
Japonia
200ml
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.