Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Sos sojowy Shiho o niskiej zwartości soli 200ml Shibanuma

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

22,90 zł

Opis produktu

Sos sojowy Shiho jest oryginalnym japońskim, ciemnym sosem o obniżonej zawartości soli. Sos ten posiada o 40% mniej soli niż klasyczne sosy sojowe.Wyprodukowany został tradycyjną metodą w drewnianych kadziach. Do produkcji tego sosu dodane zostały wodorosty kombu oraz płatki ryby bonito, aby nadać mu niepowtarzalnego smaku i aromatu. Sos ten charakteryzuje się bogatym smakiem umami.

Firma Shibanuma specjalizuje się w produkcji sosów sojowych od ponad 320 lat przez 18 pokoleń. Produkty te wytwarzane z wysokiej jakości soi i pszenicy uprawianej w regionie Ibaraki, położonym w północno-wschodniej części Kanto w Japonii. W okresie Edo sosy te uważane były za najlepsze, a dzisiaj są oni jedynym producentem sosów sojowych w mieście Tsuchiura.

Sekretem sosu sojowego Shibanumy są oryginalne drewniane beczki tradycyjnie używane do fermentacji i dojrzewania. Beczki te zawierają naturalne mikroorganizmy koji, czyli pleśnie z rodzaju Aspergillus, które z połączeniu z oryginalną technologia produkcji są kluczem do wysokiej jakości produktu.  

 

RozwińZwiń Opis

skład

Sos sojowy, katsuobushi, mirin, kombu, syrop o obniżonej zawartości cukru, hydrolizat białka, ocet, alkohol, regulator kwasowości, płynny dym wędzarniczy, soja, pszenica.

kraj pochodzenia

Japonia

pojemność

200ml

przechowywanie

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Ramen 2x Hot Chicken Nuclear Fire 140g SamYang

Ramen 2x Hot Chicken Nuclear Fire 140g SamYang

Koreański Ramen w wersji Nuclear Fire - podwójnie ostry bulion.

 Mąka / Skrobia z Tapioki (Tapioka Starch) 400g

Mąka / Skrobia z Tapioki (Tapioka Starch) 400g

Mąka / skrobia z tapioki stanowi jeden z najpopularniejszych wegańskich, bezglutenowych produktów skrobiowych. Ma neutralny smak i zapach oraz jest hipoalergiczna.

 Dashinomoto Shin Katsuo (8x6g) 48g Marutomoto

Dashinomoto Shin Katsuo (8x6g) 48g Marutomoto

Japoński bulion na bazie suszonych płatków ryby bonito i wywaru z glonów kombu.

 Kiełki Soi / Kiełki Fasoli Mung (Bean Sprouts) 330g Diamond

Kiełki Soi / Kiełki Fasoli Mung (Bean Sprouts) 330g Diamond

Powszechnie stosowane w kuchni chińskiej, tajskiej, wietnamskiej, japońskiej, indyjskiej, koreańskiej, indonezyjskiej, są bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka oraz witamin A, B, C i E. Małe fasolki mung są jadalne, tak surowe, jak i gotowane czy smażone. Po wykiełkowaniu nazywamy je "kiełkami sojowymi".


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store