Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2022-01-19 | Kurs kuchni koreańskiej

270,00 zł

Opis produktu

Harmonijna, zdrowa, naturalna - kuchnia kontrastów i wpływów podbija światowe kulinaria. Koreańskie zupy, dania z ryżem, uwielbiane kimchi czy makaron z batatów to tylko początek nieskończonej podróży w głąb jednej z najzdrowszych kuchni świata.

Zapraszamy serdecznie na kurs gotowania z niezwykłą i charyzmatyczną Inessą, która wprowadzi Was w świat doskonałych smaków kuchni koreańskiej!

Kurs może być zrealizowany w ramach pakietu azjatyckiego.

UWAGA

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym podział pracy w grupach oraz program szkolenia mogą ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 19 stycznia 2022, środa, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Kimchi jjigae - zupa z kimchi
• Dakgangjeon - smażony kurczak po koreańsku
• Bulgogi - marynowana wołowina
• Chapchae - makaron z batatów z warzywami
• Hotteok - placuszek ze słodkim nadzieniem

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Inessa Kim

Mistrzyni kimchi. Etniczna koreanka z Kazachstanu. Człowiek orkiestra. Jest autorką książki "Koreański Ferment" i twórczynią edukacyjnej gry kulinarnej dla dzieci "Królewski Kucharz". Występuje w programach telewizyjnych, w których przybliża tajemnice kuchni koreańskiej. Uczestniczka drugiej edycji programu "Top Chef" (Polsat).

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store