Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2021-11-24 | Kurs kuchni indyjskiej

270,00 zł

Opis produktu

Zapraszamy na kolejną część kursu kuchni indyjskiej ze znanym i uwielbianym Tapim Sharma! Kurs kuchni indyjskiej to orientalna podróż w głąb kuchni dalekiego wschodu, ale też podróż w głąb siebie i własnego ciała. Przyprawy i zioła kuchni indyjskiej znane są na całym świecie od tysięcy lat, a ich zdrowotne właściwości to tylko początek fenomenu kuchni indyjskiej. Będzie jak zwykle aromatycznie, zdrowo i przede wszystkim obłędnie smacznie. A wszystko to przeplatane indyjskimi opowieściami i mnóstwem humoru naszego wspaniałego prowadzącego!

Kurs może być realizowany w ramach pakietu azjatyckiego.

UWAGA

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym podział pracy w grupach oraz program szkolenia mogą ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 24 listopada 2021, środa, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Potato roll samosa - smażone indyjskie "paszteciki" z ziemniaczanym farszem
• Matar mushroom dry - pieczarki podsmażane z groszkiem w sosie Masala
• Green kashmiri aloo - ziemniaki w aromatycznym kolendrowo-miętowym sosie
• Methi rice - ryż podsmażany z suszonymi liśćmi kozieradki
• Malpua - słynny deser z Jaipuru

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Tapinder Sharma

Hindus z Punjab, restaurator, właściciel sieci restauracji indyjskich Ganesh i Origami by Tapi Gotuje. Wegetarianin i pasjonat zdrowej i naprawdę nieźle doprawionej kuchni. Prywatnie fantastyczny, otwarty, pełen charyzmy i pasji prowadzący, który podczas kursu przekaże Wam nie tylko ogromną wiedzę na temat swojej rodzimej kuchni, ale wprowadzi Was w niesamowity świat kultury indyjskiej.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store