skład
Sos sojowy, mirin, syrop cukrowy, katsuobushi, ekstrakt z katsuobushi, kombu, hydrolizat białka, ocet, aromaty, regulator kwasowości, aromat dymu wędzarniczego.
Dostępność:
Jest – dostępne w Składzie Bananów
Sos Shiho jest oryginalnym japońskim, ciemnym sosem sojowym.Wyprodukowany został tradycyjną metodą w drewnianych kadziach. Do produkcji tego sosu dodane zostały wodorosty kombu oraz płatki ryby bonito, aby nadać mu niepowtarzalnego smaku i aromatu. Sos ten charakteryzuje się bogatym smakiem umami.
Firma Shibanuma specjalizuje się w produkcji sosów sojowych od ponad 320 lat przez 18 pokoleń. Produkty te wytwarzane z wysokiej jakości soi i pszenicy uprawianej w regionie Ibaraki, położonym w północno-wschodniej części Kanto w Japonii. W okresie Edo sosy te uważane były za najlepsze, a dzisiaj są oni jedynym producentem sosów sojowych w mieście Tsuchiura.
Sekretem sosu sojowego Shibanumy są oryginalne drewniane beczki tradycyjnie używane do fermentacji i dojrzewania. Beczki te zawierają naturalne mikroorganizmy koji, czyli pleśnie z rodzaju Aspergillus, które z połączeniu z oryginalną technologia produkcji są kluczem do wysokiej jakości produktu.
Sos sojowy, mirin, syrop cukrowy, katsuobushi, ekstrakt z katsuobushi, kombu, hydrolizat białka, ocet, aromaty, regulator kwasowości, aromat dymu wędzarniczego.
Japonia
500ml
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.