skład
Woda, odtłuszczona nasiona soi, pszenica, sól, alkohol.
Dostępność:
3-5 dni
Shibanuma Shoyu to japoński, ciemny sos sojowy wyprodukowany wyłącznie z wysokiej jakości składników. Sos ten jest niepasteryzowany dzięki czemu charakteryzuje się unikalnym smakiem i zapachem. Opakowanie zabezpieczone przed rozlaniem, z bardzo estetycznym dyspenserem, zostało zaprojektowane w celu łatwego dozowania sosu. Dzięki temu jest doskonałą dekoracją każdej kuchni lub stołu.
Firma Shibanuma specjalizuje się w produkcji sosów sojowych od ponad 320 lat przez 18 pokoleń. Produkty te wytwarzane z wysokiej jakości soi i pszenicy uprawianej w regionie Ibaraki, położonym w północno-wschodniej części Kanto w Japonii. W okresie Edo sosy te uważane były za najlepsze, a dzisiaj są oni jedynym producentem sosów sojowych w mieście Tsuchiura.
Sekretem sosu sojowego Shibanumy są oryginalne drewniane beczki tradycyjnie używane do fermentacji i dojrzewania. Beczki te zawierają naturalne mikroorganizmy koji, czyli pleśnie z rodzaju Aspergillus, które z połączeniu z oryginalną technologia produkcji są kluczem do wysokiej jakości produktu.
Woda, odtłuszczona nasiona soi, pszenica, sól, alkohol.
Japonia
150ml
Przechowywać w temperaturze pokojowe.