skład
Woda, odtłuszczona soja, pszenica, sól, alkohol, wzmacniacze smaku: E621, E635, barwniki: E150a, konserwant: E211, substancje słodzące: E954.
Dostępność:
Jest – dostępne w Składzie Bananów
Shibanuma Shoyu Less Salt to japoński sos sojowy o obniżonej zawartości soli, wyprodukowany wyłącznie z wysokiej jakości składników. Produkt ten zawiera o 41% mniej soli niż klasyczny sos sojowy. Sos nie jest pasteryzowany, dzięki czemu charakteryzuje się unikalnym smakiem i zapachem. Opakowanie jest zabezpieczone przed rozlaniem, a estetyczny dyspenser został zaprojektowany z myślą o łatwym dozowaniu sosu. Dzięki temu jest doskonałą dekoracją każdej kuchni lub stołu.
Firma Shibanuma specjalizuje się w produkcji sosów sojowych od ponad 320 lat, przez 18 pokoleń. Produkty te wytwarzane są z wysokiej jakości soi i pszenicy uprawianej w regionie Ibaraki, położonym w północno-wschodniej części Kanto w Japonii. W okresie Edo sosy te uważane były za najlepsze, a dzisiaj firma ta jest jedynym producentem sosów sojowych w mieście Tsuchiura.
Sekretem sosu sojowego Shibanuma są oryginalne drewniane beczki tradycyjnie używane do fermentacji i dojrzewania. Beczki te zawierają naturalne mikroorganizmy koji, czyli pleśnie z rodzaju Aspergillus, które w połączeniu z oryginalną technologią produkcji stanowią klucz do wysokiej jakości produktu.
Woda, odtłuszczona soja, pszenica, sól, alkohol, wzmacniacze smaku: E621, E635, barwniki: E150a, konserwant: E211, substancje słodzące: E954.
Japonia
150ml
Przechowywać w temperaturze pokojowej.